Breaking news

Victor Ponta, interceptat în dosarul traficului de influență al procurorilor CSM

loading...

Premierul Victor Ponta a fost interceptat de DNA în timp ce vorbea la telefon cu procurorul George Bălan.

Ponta a fost interceptat încă din luna februarie,  timp ce era sunat de procurorul George Bălan, membru CSM, care acum este anchetat pentru trafic de influență.

Iată transcriptul discuției telefonice dintre Victor Ponta și George Bălan apărută în ziarul România Liberă:

George Bălan: Victor, crezi c-aş putea trece pe la tine astăzi-mâine, când ai tu o fereastră?
Victor Ponta: Sigur. Eu sunt la birou până la ora trei. Dacă vrei să-,i faci o vizită, îţi dau o cafea cu plăcere, da?

Victor Ponta a solicitat public DNA să facă publică interceptarea, spunând că nu are niciun amestec în această poveste cu traficul de influență și că totul este instrumentat de Băsescu.

”În fiecare zi vom avea un nou atac politic, o nouã dezinformare. Am văzut astăzi că vorbesc la telefon să pun şefi pe nu ştiu unde. Bine, nu este în competenţa mea, dar asta chiar nu interesează pe nimeni, motiv pentru care vreau să vă anunţ că o să solicit Direcţiei Naţionale Anticorupţie să publice imediat orice convorbire telefonică a mea pe care au interceptat-o, că dacă nu o publică şi o dau doar pe surse la prietenii din presă, înseamnă că intră în bătălia politică şi eu nu cred că cineva îşi doreşte acest lucru. Sper să dea rapid orice convorbire a mea. Sigur, sunt prim-ministru, este normal să fiu interceptat, în definitiv sunt un român şi orice român trebuie să fie interceptat, dar eu mai mult decât atât, ca să fie un stat democratic, să nu fim acuzaţi că nu suntem o democraţie.Eu fiind şi prim-ministru şi având de gestionat treburile ţării, într-o perioadă de campanie şi de bătălie politică până pe 29 iulie, este normal să cer DNA să publice ce am vorbit la telefon. Dacă se poate să nu publice ce am vorbit cu soţia, le voi fi recunoscător”, a spus Ponta la ședința de Guvern.

Procurorii George Bălan și consilierul său Marcel Sâmpetru sunt acuzați de trafic de influență întrucât și-ar fi negociat cu liderii USL funcțiile de procuroru general al României cât și funcția de șef al DNA.

Cei doi procurori au fost suspendați din funcție de CSM iar DNA a început să facă percheziții și anchete în cazul celor doi.

Interceptările și scandalul cu traficul de influență apar fix în ziua în care Ponta merge la Bruxelles pentru a le explica liderilor europeni că în România se respectă statul de drept și că nu este nicio lovitură de stat prin suspendarea lui Traian Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata