Breaking news

Victor Ponta: INS spune că sunt doat 15 milioane de români cu drept de vot

loading...

Victor Ponta a declarat marți seară la România TV, că estimările preliminare ale Institutului Naţional de Statistică(INS), arată că numărul cetăţenilor cu drept de vot este de doar 15 milioane.

Premierul Ponta spune că în prezent în România ar fi doar circa 15 milioane de români cu drept de vot. Însă, potrivit datelor de la Evidenţa Populaţiei, listele electroale permanente folosite folosite la alegerile locale, cuprind 18.300.595 de persoane.

Din punctul meu de vedere, este foarte bine să vină 50% la vot. Avem o singură mare problemă: noi nu suntem 18 milioane în acest moment. Conform primelor estimări, s-a redus populaţia cu drept de vot cu trei milioane, deci cu drept de vot suntem 15 milioane. Cifra este pe baza unei ponderări, ca la sondaje de opinie, pe baza a ceea ce s-a înregistrat până acum la INS“, a spus Victor Ponta la România TV.

Cheia rezolvării misterului românilor cu drept de vot este la INS, care în 9 luni de zile de la efectuarea recensăntului populaiei în 2011, nu a fost în stare să prezite datele finale. Pe 31 mai 2012 trebuia să pezinte rezultatele finale, însă din motive ”tehnice” nu s-a reușit acest lucru.

Stabilirea numărului exact al românilor cu drept de vot este importantă întructâ, CCR a decis că pentru demiterea președintelui, la referendum trebuie să se prezinte 50%+1 din numărul celor înscriși în listele electroale permanente, adică 9.150.298 de persoane.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata