Breaking news

Victor Ponta confirmă faptul că România este condusă de UE și SUA prin intermediul lui Băsescu

loading...

Premierul României, Victor Ponta a confirmat fără să vrea, vineri seară la Antena 3, că în realitate nu el conduce Guvernul României. Ci Uniunea Europeană și SUA, prin intermediul lui Băsescu.

ponta - basescuDemocrația afișată cu atâta ostentație de liderii Uniunii Europene și chiar de ”părinții„ democrației, americanii, este aplicată în România, după bunul plac și în funcție de interesele de grup.

Victor Ponta a dezvăluit vineri seară la emisiunea ”La ordinea zilei”, de la Antena 3, că deciziile importante la nivelul Guvernului României sunt luate nu e el ci de către liderii europeni și americani, cu participarea completă a lui Traian Băsescu.

Deși și-a vândut sufletul diavolului Băsescu prin pactul de coabitare din 12 decembrie 2012, ca să se vadă din nou premier, Victor Ponta nu conduce în realitate Guvernul. Cel puțin nu în deciziile capitale și importante pentru țară. El este doar un executant umil, un pion pe tabla de șah, unde Băsescu este în continuare Rege. Un rege renegat de 7,5 milioane de români, un rege ilegal și ilegitim, repus în funcție de CCR cu ajutorul lui Barroso și Merkel.

Victor Ponta așadar și-a vândut sufletul pentru scaunul de premier și a dezamăgit, umilit și a uitat că a ajuns acolo nu pentru că Băsescu a semnat decretul de numire ci pentru faptul că 70% din românii care au mers la vot pe 9 decembrie au votat cu USL.

Românii au votat cu USL și implicit ca Ponta să redevină premier doar pentru că au promis și a promis că vor face curățenie în instituțiile statului, vor respecta legile și statul de drept și vor îndepărta băsiștii de peste tot.

În aceste zile, Victor Ponta își încalcă toate promisiunile făcute în campania electorală, în baza cărora a ajuns premier și va numi într-un post cheie, pe omul lui Băsescu, și anume pe Laura Codruța Koveși la DNA.

Deși legea în vigoare acum în România spune că Ministrul Justiției propune șefii parchetelor, CSM dă aviz consultativ iar președintele semnează decretul, Băsescu vrea ca Ponta să propună pe cine vrea el că altfel nu semnează. Adică atât Băsescu cât și Ponta confirmă faptul că președintele încalcă legea în vigoare cu bună știință și face trafic de influență, negociază cu premierul funcțiile procurorilor șefi și chiar șantajează spunând că dacă nu e Koveși, nu vrea pe nimeni.

Așadar Ponta girează ilegalitatea lui Băsescu, acceptă să fie șantajat doar pentru că a semnat un pact de ”coabitare”, care ascunde în realitate lipsa lui de curaj și deminitate.

Nimeni nu ar scoate România din UE și NATO, nimeni nu ar izola România pentru că Băsescu este dat jos sau împiedicat să își numească procurorii la parchete după bunul plac. Interesele economice în România sunt uriașe, țara noastră este o piață de desfacere nemărginită pentru țările europene și SUA.

Ponta a spus că dacă nu face ce spune Băsescu și nu o propune pe Koveși la DNA, România o să fie sabotată de UE și FMI că nu vom mai avea acces la ”credite ieftine” și că nu vor mai fi bani de salarii și pensii. O scuză care l-a umplut de penibil pe Ponta și a demonstrat cât de pămălău poate să fie.

Unde este oare Parlamentul? Unde sunt oare CSM, CCR, DNA? Nu văd cât de flagrant Băsescu întoarce și interpretează legile ca un șmenar de cea mai joasă spiță, doar ca să îi servească propriilor interese. cel care urlă din toți plămânii de o jumătate de an cu statul de drept încălcat de USL și că vor să pună mâna pe justiție, tocmai el asta a făcut și face în continuare. Adică hoțul strigă hoții, ca să nu rămână fără jucăriile care-l țin departe de gratiile închisorii.

Dacă în România ar exista cu adevărat instituții independente și funcționale și nimeni nu ar fi mai presus de lege, mâine Băsescu ar fi suspendat din funcție. În realitate avem instituții nefuncționale, care se activează doar la comandă politică, avem procurori aserviți politic, umili și fără curajul de a fi independenți.

Ca o floricică plouată, Ponta a venit la Antena 3 ca să își justifice decizia privind desemnarea lui Koveși la DNA. Adică fostul procuror general care a dat ordin în vară ca cei care au mers la vot să fie anchetați la poartă și puși să jure cu mâna pe biblia așezată pe capota mașinii.

Adică procurorul care a dat ordine altul subaltern, Șelaru să închidă rapid dosarul ALRO în care era anchetată Udrea și să facă pierdute interceptările din dosar.

Tot Koveși a rezolvat prin Șelaru și dosarul de spălare de bani al lui Băsescu. Sunt trei exemple elocvente care ne fac să înțelegem de ce Koveși este dorită cu înflăcărare de Băsescu în fruntea DNA. Pentru că fără ea l-ar paște mintenaș închisoarea și pe el și toată sloata lui în frunte cu Udrea, Boc, Berceanu și Videanu.

UE și SUA îl susțin pe Băsescu pentru că s-a dovedit la rândul său un slugarnic perfect, un cățeluș dresat care execută la comandă ordinele fără să crâcnească.

Și uite așa, frumoasa și bogata Românie este în continuare sfâșiată de interese obscure cu ajutorul trădătorilor de neam, a băsiștilor care nu se mai satură să se adape din puțul averii naționale.

Odată cu numirea lui Koveși la DNA, popularitatea lui Ponta va intra brusc la apă, USL va avea zilele numărate până la destrămare iar Crin Antonescu nu va mai ajunge președintele României. Și toate astea pentru că au trădat electoratul care i-a pus pe cai mari și le-a dat puterea și pentru că au cedat presiunilor externe și șantajului ordinar al lui Băsescu.

Ca să facă pe plac occidentalilor și să nu îi supere pe tătucii universali, Ponta și Antonescu preferă să întoarcă spatele poporului român, să îi calce în picioare și să nu schimbe nimic în România.

Și atunci ne întrebăm de ce ar mai avea românii încredere în politicieni? Dacă după ce ajung la putere invocă tot felul de motive și tertipuri ca să nu facă ce au promit. Ajung la putere au puterea și banii țării pe mână, după care se plâng că nu pot face nimic pentru că defapt nu ei conduc România.

Oare de ce ar mai avea nevoie Ponta pentru a face ce a promis românilor? USL are 70% în Parlament, USL are Guvernul României. USL are prin Ponta toți banii românilor, ai contribuabililor. Și totuși nu este suficient. Dacă știau că oricum Băsescu va conduce țara și cu ei la guvernare de ce au mințit atât de grosolan poporul cu televizorul??? USL se pare că uită ce a pățit PDL și se îndreaptă fix pe același drum, însă cu viteza luminii.

Un stat încetează să mai fie suveran și independent în momentul în care are un premier se face preș în fața lui Barroso și Merkel de frică că bagă țara în faliment. Oare Merkel și Barroso va plăti datoria de 20 de miliarde de euro sau poporul român?

Dacă tot românul de rând plătește oalele sparte ale politicienilor de ce oare aceștia nu țin cu poporul său care i-a pus în funcție și se tot închină fără să clipească la Înalta Poartă???

Pe 9 decembrie 2012, românii le-au dat celor de la USL, implicit lui Ponta un mandat clar: scăpați-ne de Băsescu. NU ai cum să faci acest lucru dacă numești șef la DNA fix omul lui Băsescu. Dacă faci asta este clar că ești complice cu el și că nu ai nici cea mai mică intenție să scapi țara de el.

Prin propunerea lui Koveși la DNA, Victor Ponta încalcă mandatul dat de popor și în consecință trebuie să plece din fruntea Guvernului României.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata