Breaking news

Victor Ponta a revenit în România după 26 de zile de spitalizare în Turcia

loading...

Victor Ponta a revenit miercuri în România, după 26 de zile de spitalizare în Turcia unde s-a operat la genunchi. Ponta a ajuns la Palatul Victoria în cârje.

ponta - palatul victoriaVictor Ponta își reia de azi atribuțiile de prim ministru al României, după o absență de 26 de zile, timp în care Gabriel Oprea a fost prim ministru interimar.

Victor Ponta a fost întâmpinat pe scările Palatului Victoria de premierul interimar Gabriel Oprea. Ședința de Guvern de azi va fi condusă de Victor Ponta.

Premierul Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, iar pe 15 iunie a fost operat la genunchiul stâng.

Pe 21 iunie, Victor Ponta a postat pe pagina lui de facebook, un mesaj în care anunța că va trimite Președintelui României, o solicitare de acceptare a lui Gabriel Oprea de a prelua integral atribuțiile de premier pentru 28 de zile, inclusiv să țină ședințe de guvern.

”Azi medicii au decis că pot fi externat / urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente și supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie și tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloace medicale permanente / în maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni. Mâine dimineață voi trimite Președintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constitutuție, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcției de Prim Ministru (inclusiv conducerea ședințelor de Guvern) în această perioadă”, a scris Victor Ponta pe contul său de facebook.

Ponta intenţionează să participe, în 11 iulie, la deschiderea punctului de frontieră Nădlac (România)-Csanadpalot (Ungaria).

În 15 iunie, în ziua în care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat să se prezinte în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunţat că este urmărit penal pentru trei infracţiuni, în dosarul lui Dan Şova.

În 29 iunie, premierul Victor Ponta afirma că în prima zi în care va veni în ţară va merge şi la DNA pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală.

Surse judiciare susțin că DNA urmează să instituie măsura controlului judiciar pentru Victor Ponta, fapt ce ar duce în mod normal la demisia acestuia din fruntea Guvernului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata