Breaking news

Victor Ponta a anunțat pe facebook că renunță la titlul de doctor în drept

loading...
0 3

Premierul Victor Ponta a anunțat marți, printr-o postare pe pagina sa de facebook că renunță definitiv la titlul de doctor în drept, trimițând în acest sens o solicitare rectorului Universității București.

victor pontaPonta continuă să aleagă rețeaua de socializare facebook pentru a comunica decizii importante pe care le ia. După ce duminică a anunțat componența noului Guvern, printr-o postare pe facebook, azi, Ponta anunță tot pe facebook că renunță la titlul de doctor, ca urmare a scandalului de plagiat.

„Am trimis astăzi o scrisoare către rectoratul Universității București”, așa sună postarea de pe facebook, care continuă cu scrisoarea trimisă rectorului Universității București.

Stimate Domnule Rector,
Vă scriu pentru a vă notifica renunţarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea Bucureşti.

Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariţiei acuzaţiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credinţă în argumentele mele la momentul apariţiei contestării şi nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.

După ce voi părăsi viaţa politică îmi doresc să iniţiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment.

Domeniul Educaţiei este unul fundamental şi esenţial nu doar pentru activitatea Guvernului ci şi pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educaţiei şi Cercetării şi îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.

Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti reprezintă o amintire excepţională şi regret nespus dacă discuţiile apărute după momentul preluării funcţiei de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituţii pe care o iubesc la fel de mult ca toţi ceilalţi absolvenţi ai săi!

Pentru toate aceste argumente, vă rog să luaţi act, domnule Rector, de decizia mea de a renunţa la titlul de doctor în drept.

Cu stimă,
Victor Ponta

Bucureşti, 16 decembrie 2014. În atenţia Rectorului Universităţii Bucureşti, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata