Breaking news

Victor Maghear, bătrânul de 85 de ani, luat pe sus de oamenii lui Băsescu, este fost deținut politic

loading...

Victor Maghear a fost luat pe sus și bruscat de agenții SPP, care asigurau paza lui Băsescu, la reuniunea Fundației Mișcarea Populară de la Cluj.

Victor Maghear si basescuVictor Maghear a mers duminică la prânz la Casa Universitarilor Cluj, lânga sala Europa, unde Traian Băsescu susținea un discurs la dezbaterea organizată de Fundația Mișcarea Populară. Bătrânul aflat pe holul clădirii, a început să comenteze la adresa lui Băsescu, spunând că acesta a distrus România: De doi ani o ducem rău. A tăiat salariile și acum ce mai vrea?

Când au văzut că bărbatul continuă să vocifereze, doi agenți SPP care asigurar securitatra lui Băsescu, l-au luat pe bătrân de mâini și l-au târât pe hol, l-au coborât cu forța, scările și l-au dat afară din clădire ca pe un infractor.

Bătrânul striga încontinuu la cei doi agenți SPP care-l, bruscau: ”Lăsați-mă în pace, Lăsați-mă în pace”. Cele două brute care asigură siguranța lui Băsescu au fost insensibil la rugămințile bătrânelului și l-au dat afară, târâș, ca pe un câine. Ca și cum bătrânul în vârstă de 85 de ani putea să îi pună lui Băsescu, viața în pericol.

Victor Maghear a povestit la Antena 3, că agenții de pază ai lui Băsescu l-au bruscat, l-au luat pe sus și i-au întors mâna la spate, și mai să-i facă brânci pe scări.

Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici a intervenit telefonic la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 și a spus că la ora actuală în țară mai sunt circa 3.000 de deținuți politici. Bjoza s-a plâns de faptul că deținuții politici sunt ignorați de aturoritățile statului român și de către Băsescu, despre care spune că a condamnat de formă comunismul.  Octav Bjoza a mărturisit că stă cu chirie într-o cămăruță plină de gândaci și că se spală cu apă rece la un lavoar și că are 4 milioane pensie.

Mihai Gâdea le-a promis lui Victor Maghear și Octav Bjoza că se vaimplica în organizarea unei manifestări la Ateneul Român sau la Opera Română, unde să fie adunați foști deținuți politici pentru a fi omagiați.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata