Breaking news

Victor Ciorbea, ales de Parlament în funcția de Avocat al Poporului

loading...

Victor Ciorbea a fost votat marți de Parlamentul României, în funcția de Avocat al Poporului. PNL,PPDD și PDL au părăsit sala de plen în momentul votului.

victor iorbea - avocat al poporuluiDeși au spus că își vor susține colegul de partid, liberalii au dat bir cu fugiții din parlament, fix în momentul când începea procedura de vot, doar pentru a nu fi cvorum de validare.

Însă a fost cvorum în plen iar candidatura lui Victor Ciorbea a întrunit 306 voturi “pentru” şi două voturi “împotrivă”. Legea 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului prevede că e numit ca Avocat al Poporului candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi ale deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

Ciorbea a fost propus pentru această funcţie de grupurile parlamentare ale PSD din Parlament. Mandatul său va fi de cinci ani de la data numirii, putând fi reînnoit o singură dată.

După votul cu bile, liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a anunţat în plen că “din numărarea paralelă a prezenţei celor care au votat reieşe că nu este cvorum pentru validarea candidaturii” lui Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului.

În replică, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a spus acestuia că în timpul votului nu s-a făcut nicio numărătoare.

Victor Ciorbea  a renunțat la funcția de membru al ASF după ce a fost propus pentru a deveni Avocat al Poporului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata