Breaking news

Victimele eilcopterului SMURD au murit cu zile pentru că salvatorii au intervenit târziu

loading...
0 1

Intervenție tardivă a echipajelor de salvare de la ISU Dobrogea în cazul catastrofei aviatice în care a fost implicat un elicopter SMURD, care s-a prăbușit luni în Lacul Siutghiol din Mamaia. Potrivit martorilor accidentului aviatic, cel puțin unul din membrii echipajului elicopterului, era în viață după prăbușirea în lac și striga disperat după ajutor.

elicopter smurd prabusit in lacDigi 24 a difuzat marți o înregistrare video realizată cu telefonul mobil de un martor al catastrofei aviatice. Înregistrarea redă dialogul dintre martori și victima care striga disperată după ajutor spunând că nu mai rezistă. Un bărbat aflat pe epava elicopterului, implora să fie salvaţi.

Echipajul ISU Dobrogea sosit pe lac, s-a chinuit minute bune să pornească barca cu motor. Salvatorii ISU nu știau cum să pornească motorul bărcii și atunci au decis să vâslească până la locul elicopterului prăbușit, fapt ce a îngreunat intervenția.

Au venit foarte târziu, le-am specificat clar – La butoaie! – ei s-au dus la Cazinou. Când au ajuns aici au venit toţi cu mâinile în buzunare. Le-am spus şi eu şi doamna, care stă aici, veniţi cu barcă pneumatică că nu putem ajungem la ei. Pâna au dat la vâsle s-a şi întunecat”, declară un martor.

Martorii care au văzut accidentul și au sunat imediat la 112, povestesc că timp de zece minute, victimele strigau disperate după ajutor.

Ministerul de Interne susţine că primul echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a ajuns pe malul lacului Siutghiol la mai puţin de un sfert de oră de la momentul prăbuşirii elicopterului.

Însă martorii contrazic oficialii și susțin că intervenția a fost mult întârziată, iar salvatorii au venit nepregătiţi.

Marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a anunțat că Vicepremierul Gabriel Oprea l-a demis din funcție pe șeful ISU Constanța Viorel Jianu, și a cerut premierului revocarea din funcție a prefectului județului Constanța, Radu Volcinschi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata