Breaking news

Vești bune pentru bucureșteni. Se inaugurează două noi stații de metrou

loading...

În ultima zi din martie, se vor pune în funcțiune două noi stații de metrou în București, Laminorului şi Străuleşti. Astfel că rețeaua de metrou a capitalei se mărăește cu încă 2,1 kilometri.

Statia LaminoruluiVineri, 31 martie 2017, se vor deschide cele două staţii de metrou Laminorului şi Străuleşti, aflate pe tronsonul Parc Bazilescu – Lac Străuleşti, Magistrala 4, în zona de nord-vest a Capitalei.

Inaugurarea celor două stații se va face vineri la ora 11,45, în prezența Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc și a primarului Capitalei, Gabriela Firea.

„Întâlnirea va avea loc la staţia de metrou Laminorului, aflată la intersecţia străzilor Laminorului şi Bucureştii Noi. Evenimentul, organizat de Ministerul Transporturilor şi Metrorex, la care va fi prezent și Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va reuni reprezentanți la nivel de conducere ai autorităților administrației publice, ai constructorilor și ai Metrorex. În cadrul evenimentului, care se va desfăşura în intervalul orar 12.00 -14.00, vor fi prezentate  informaţii privind realizarea şi beneficiile deschiderii celor două staţii noi”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Transporturilor remis exclusivNEWS.ro.

Călătorii vor putea folosi acest nou tronson, după terminarea evenimentului.

Prin punerea în funcţiune a celor două staţii din cadrul Magistralei 4 de metrou, se realizează unul din obiectivele asumate prin Programul de Guvernare 2017 – 2020.

Secțiunea de metrou Laminorului – Străulești are în total o lungime 2,1 kilometri. Proiectul de investiții are două componente:

– extinderea rețelei cu cele două stații Laminorului și Străulești;

– realizarea unui Depou Intermodal și a Parcării Străulești.

Legătura dintre stațiile noi se realizează printr-un tunel pe fiecare fir de circulație. Lucrările pentru extinderea Magistralei 4 au început în anul 2013 și au costat 1.115 mil. lei, proiectul beneficiind de finanțare din fonduri POS-T și POIM.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata