Breaking news

Veronica Cîrstoiu, suspendată de CSM, din funcția de judecător la Curtea de Apel București

loading...

Veronica Cîrstoiu, judecătoarea șpăgară de un milion de euro, a fost suspendată marți de CSM, din funcția de magistrat al Curții de Apel București.

veronica cirstoiuCSM a decis în ședința de marți să o suspende din funcție pe Veronica Cîrstoiu, ca urmare a începerii urmăririi penale de către DNA pentru trafic de influență și luare de mită.

”În şedinţa din data de 20 august 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţia de judecător a doamnei Veronica Cîrstoiu – din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, Secţia I penală – ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. Hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Solicitarea de suspendare din funcţie a magistratului a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Joia trecută, DNA l-au prins în flagrant pe fiul judecătoarei, Florin Cergan, în timp ce primea 50.000 de euro de la un bărbat. Banii urmau să ajungă la mama lui Cergan care trebuia să-i dea altui judecător care să intervină într-un dosar pentru o soluționare favorabilă.

Procurorii DNA spun că: Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că persoane interesate în soluționarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanțelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale. În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranșele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înțelegerii cu persoanele implicate și interesate, urma să transmită această tranșă unuia dintre judecătorii învestiți cu judecarea uneia dintre cauzele respective. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus reținerea învinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Alături de Veronica Cîrstoiu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile și fiul acesteia, Florin Cergan, preot de meserie, care în martie 2011 a ucis cu mașina trei oameni.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata