Breaking news

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, acuzată de DNA că a luat șpagă de un milion de euro

loading...

Procurorii DNA au cerut CSM încuviințarea reținerii și arestării preventive a judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel București, pe motiv că ar fi luat mită un milion de euro.

judecator mita catuseScandal uriaș de corupție la Curtea de Apel București. Judecătoarea Veronica Cîrstoiu urmează să fie arestată pentru o presupusă mită de un milion de euro.

Banii ar fi ajuns la judecătoare prin intermediul fiului acesteia, Florin Cergan, reținut deja de procurori.

Veronica Cîrstoiu, judecător în cadrul Curții de Apel București – Secția I penală este acuzată de procurorii DNA de luare de mită și complicitate la infracțiunea de trafic de influență și

Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că persoane interesate în soluționarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanțelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale. În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranșele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înțelegerii cu persoanele implicate și interesate, urma să transmită această tranșă unuia dintre judecătorii învestiți cu judecarea uneia dintre cauzele respective. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus reținerea învinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, se precizează în comunicatul de presă al DNA.

Urmare a flagrantului de joi, azi, 9 august 2013, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători, avizul pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a numitei Cîrstoiu Veronica, judecător la Curtea de Apel București – Secția I penală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata