Breaking news

Vasile Pintilie și-a dat demisia din funcția de director al Agenției Apele Române

loading...

Directorul general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, Vasile Pintilie, și-a dat demisia din funcție după ce premierul Victor Ponta, i-a cerut să părăsească scaunul, întrucât se afla în concediu deși în România inundațiile fac prăpăd.

Vasile PintilieSomat de Ponta să-și dea demisia pentru că în loc să coordoneze activitatea la inundații, a ales să plece în concediu, Vasile Pintilie a anunțat miercuri seară că își dă demisia de onoare.

În contextul evenimentelor de astăzi, Vasile Pintilie anunţă că îşi depune demisia de onoare, din funcţia de director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, funcţie pe care o deţinea din anul 2012”, se arată în comunicatul de presă al ANR, remis exclusivNEWS.ro.

Solicitarea de demitere a lui Vasile Pintilie a fost adresată de Victor Ponta, Ministrului Mediului, în subordinea căruia funcţionează instituţia. Cererea a fost transmisă imediat după comandamentul pentru situaţii de urgenţă, reunit miercuri după-amiaza la Guvern.

După mediatizarea informaţiei privind cererea lui Ponta, directorul de la “Apele Române” l-a sunat pe premier şi l-a informat că a coordonat, prin telefon, întreaga activitate a instituţiei în timpul inundaţiilor.

În timp ce directorul Apele Române se relaxează în concediu, în România, inundațiile au făcut prăpăd în județe precum Gorj, Mehedinți și Vâlcea.

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu pentru judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, valabilă de joi, ora 03.00, până vineri, la aceeaşi oră. În cele trei judeţe va ploua torenţial şi se vor cumula local cantităţi de apă de 40-50 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 70 de litri pe metru pătrat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata