Breaking news

Vanghelie a strâns pe bani, 10,000 de semnături pentru candidatura lui EBA la europarlamentare

loading...

Marian Vanghelie a trădat PSD încă din 2014 când s-a aliat cu Băsescu ca să strângă semnăturile de susținere a candidaturii la europarlamentare a Elenei Udrea.

vanghelie - ebaUnde dai și unde crapă. Vanghelie s-a pus bine cu Clanul Băsescu încă din 2009. Din motivarea deciziei judecătorului de la Înalta Curte cu privire la arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie, aflăm că primarul de la Sectorul 5, i-ar fi cerut omului de afaceri Marin Dumitru să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu.

”Dumitru Marin a relatat că în anul 2012, când fiul inculpatului şi-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar în primăvara anului 2014, inculpatul i-a cerut să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, (…) suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură”, se arată în motivarea judecătorului.

Elena Băsescu se face că plouă și spune printr-un mesaj postat pe facebook că: Referitor la informațiile apărute în presă, conform cărora Marian Vanghelie ar fi strâns semnături pentru candidatura mea la alegerile europarlamentare din 2014, vreau să fac următoarele precizări. Nu am cerut niciodată nimănui să-mi strângă semnături contra cost, cu atât mai puțin lui Marian Vanghelie sau celorlalți oameni invocați în documentele citate în presă. De altfel, pe aceștia nici măcar nu îi cunosc. Reamintesc tuturor că nu am candidat la alegerile europarlamentare din 2014. În aceste condiții, invocarea numelui meu este nejustificată.

Traian Băsescu sare în apărarea fiicei lui și spune că informația din motivarea deciziei Înaltei Curți este o “stupizenie”.

“Cine i-a cerut lui Marian Vanghelie să strângă? (…) Am văzut o poveste ca aceea cu răspopitul de la Antena 3, cum treceam cu barca pe lacul Floreasca, care era secat(…) Daţi-mi liste, că semnez şi eu pentru trei euro, semnez pentru oricine. E o stupizenie”, a spus Băsescu.

Marian Vanghelie, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Primarul Sectorului 5 se află în arest preventiv, după ce DNA l-a acuzat că din 2007 și până în 2015 ar fi luat 90 de milioane de euro drept mită.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata