Breaking news

Validarea noului primar de la Craiova, blocată în instanță. PNR acuză fraude la vot

loading...

Validarea noului primar al Municipiului Craiova, ales prin vot la scrutinul din 11 iunie 2017, este blocată de opt zile din cauza contestațiilor formulate atât la BEJ Dolj cât și la Judecătoria Craiova, de către Partidul Noua Românie. Presa locală din Craiova, cu excepția a două publicații online, ignoră subiectul.

primaria craiovaMihail Genoiu nu poate să fie ”uns” primar al Municipiului Craiova întrucât rezultatul alegerilor din 11 iunie, a fost contestat de PNR pe motiv de fraudă electorală.

PNR a cerut în 13 iunie 2017, Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Nr. 17 Dolj, să-i pună la dispoziție copiile proceselor verbale din cele 173 secții de votare cât și copiile înregistrărilor video de la numărarea voturilor.

PNR a primit informații cu privire la faptul că în secția 54 candidatul Partidului Noua Românie – Sorin Preda Nica ar fi primit 21 de voturi(rezultat constatat la numărarea voturilor în secție), însă în procesul verbal figurează doar un vot iar 21 de voturi figurează în dreptul candidatului USR.

La secția 38, candidatul PNR ar fi primit 18 voturi, iar în procesul verbal figurează doar 2 voturi, iar 18 voturi sunt trecute în dreptul candidatului USR.

Pentru că BEJ Dolj a refuzat să dea curs solicitării PNR, precizând că procesele verbale le-a trimis la Autoritatea Electorală Permanentă și că înregistrările se află la STS – Unitatea Militară Nr. 0569 Craiova, Noua Românie a depus contestație pe motiv de fraudă.

Beznă totală și la Biroul Electoral Județean Dolj

Potrivit Hotărârii de Guvern Nr. 765 din 19 octombrie 2016 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 636/2016, Art 1, alin 5., Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pune la dispoziţia organismelor electorale prevăzute la art. 7 alin. (1) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, la cererea acestora, pentru soluţionarea unei contestaţii, cereri sau sesizări în materie electorală, copii ale înregistrării video-audio realizată în condiţiile art. 3^1. Copiile se restituie după soluţionarea contestaţiei, cererii sau a sesizării.

Drept urmare, solicitarea Partidului Noua Românie cu privire la punerea la dispoziție a înregistrărilor video trebuia soluționată de Biroul Electoral Județean Dolj, nu de AEP nu de STS sau de Unitatea Militară Nr. 0569 din Craiova.

După ce s-au spălat pe mâini cu procesele verbale și au trimis PNR la Unitatea Militară după înregistrări, BEJ Dolj a respins contestația PNR cu privire la fraudarea alegerilor și reunmărarea voturilor în secțiile 54 și 38 pe motiv că cererea a fost depusă tardiv. PNR susține că a depus în termen contestația la BEJ, adică pe 13 iunie 2017, așa cum prevede și Hotărârea de Guvern Nr. 252/2017, care stipulează la punctul 85 că ultima zi de contestare a rezultatului alegerilor este 13 iunie 2017. Însă, BEJ Dolj a ignorat prevederile Hotărârii de Guvern și a respins contestația pe motiv că este depusă tardiv.

Noaptea minții la Judecătoria Craiova

PNR a depus pe 13 iunie 2017 o contestație și la Judecătoria Craiova prin care solicita amânarea validării rezultatului alegerilor din 11 iunie 2017 și obligarea BEJ Dolj de a dispune renumărarea voturilor și punerea la dispoziția PNR a copiei înregistrărilor video și a copiilor proceselor verbale. Judecătoria Craiova a dat o decizie de te doare mintea. Deși procurorul de ședință a cerut instanței și admită cererea PNR, judecătorul a declinat competența către Biroul Electoral Central. Numai că ce să vezi, Biroul Electoral Central nu a fost constituit pentru alegerile locale parțiale din 11 iunie 2017. Așadar, Judecătoria Craiova a declinat competența către o instituție care NU EXISTĂ!!!

PNR a contestat în 15 iunie 2017, la Judecătoria Craiova, decizia BEJ Dolj. Instanța a decis pe 21 iunie 2017 să respingă contestația PNR pe motiv că nu este întemeiată!!! A dat termen de apel în 24 de ore de la pronunțare, însă fără să precizeze în soluția pe scurt precizată pe portalul instanței, și unde se depune apelul. Cât despre motivarea deciziei….Dumnezeu cu mila!!! Nici urmă de motivare. Așa se face justiție la Judecătoria Craiova. Ai drept de apel, dar nu știi unde, și poți să contești o decizie judecătorească fără să știi motivarea!!!

Președintele PNR a declarat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro că Noua Românie a depus apel la decizia Judecătoriei Craiova.

”Am depus azi, 22 iunie 2017, apel, la decizia Judecătoriei Craiova cu privire la contestarea deciziei BEJ Dolj. Am făcut acest lucru deși instanța nu ne-a precizat unde să depunem apelul, așa cum era normal, legal și firesc. Am contestat decizia fără să vedem motivarea ei pentru că instanța nu a binevoit să ne comunice motivarea. Lucru care ridică foarte multe semne de întrebare cu privire la buna funcționare a sistemului judiciar la Judecătoria Craiova. Sper ca judecătorii de la Tribunalul Dolj care vor judeca apelul PNR, să fie mai atenți și mai profesioniști decât colegii de la Judecătoria Craiova”, a declarat Sebastian Popescu, Președintele PNR, în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro.

Toată această nebunie de la Craiova și faptul că de opt zile noul primar nu poate fi validat din cauza contestațiilor PNR, nu prezintă niciun fel de interes pentru presa locală. Doar două publicații online au publicat materiale legat de contestație, este vorba de jurnalulolteniei.ro și lupamea.ro. În rest, liniște și pace! Probabil că nu vor să ”se pună rău” cu noul edil.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Nu te poti lupta cu sistemul. Daca jegul pestedist TREBUIE sa fie primar, O SA FIE PENTRU CA ASA VOR CEI CE CONDUC TARA DIN UMBRA. Singura cale de lupta cu sistemul ar fi un razboi civil. Restul e can can. Nu poti invinge pe cale legala pe cei ce fac legile pentru ca pentru ei acele legi ori nu exista, ori le pot schimba sau ocoli dupa cum le pica lor bine. Intelege asta. Te lupti cu morile de vant.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata