Breaking news

Valentin Preda și Manolachi Dan Emil, ofițer judiciar DNA, cercetați de procurori pentru fapte de corupție

loading...

Valentin Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, până marți la prânz, este cercetat penal de către procurorii DNA, împreună cu Manolachi Dan Emil, ofițer judiciar la Direcția Națională Anticorupție.

preda valentinValentin Preda a fost prins ieri în flagrant în fața sediului Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și dus la audieri la sediul DNA.

La scurt timp după flagrant, premierul Victor Ponta l-a demis pe Valentin preda din funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Potrivit DNA, Valentin Preda este acuzat de complicitate la furnizarea de informații care nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informații în legătură cu fapte de corupție și infracțiunea de deținere, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat.

„Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există indicii temeinice că în perioada noiembrie 2012 – 18 februarie 2013, învinuitul Manolachi Dan Emil, în calitate de ofițer de poliție judiciară angajat la Direcția Națională Anticorupție, a transmis unor persoane neautorizate informații confidențiale și date care constituie secrete de stat din dosare penale la care avea acces în virtutea atribuțiilor de serviciu, în acest fel zădărnicind cursul unor anchete penale aflate în instrumentare la D.N.A„, se arată în comunicatul de presă al DNA.

În același interval de timp, cu ajutorul lui Manolachi Dan Emil, fostul secretar de stat, a beneficiat de o serie de informații confidențiale și secrete de stat conținute în dosare penale aflate în instrumentare la D.N.A., pe care le-a valorificat în scop personal sau în folosul unor alte persoane din anturajul său.

Atât Manolachi Dan Emil și cât Preda Răducu-Valentin, vor fi cercetați în stare de libertate însă procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata