Valentin Marinică Ciurescu, comisar șef la Poliția Lugoj, reținut de DNA pentru luare de mită

loading...

Procurorii DNA Timișoara l-au reținut marți seară pentru 24 de ore, pe Valentin Marinică Ciurescu, comisar șef de poliție în cadrul Poliției Municipiului Lugoj, Serviciul de Investigare a Fraudelor, acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Valentin Marinică Ciurescu - dnaValentin Marinică Ciurescu riscă să stea ani grei după gratii pentru o mită de 500 de euro și un sistem audio în valoare de 1800 lei.

„La data de 10 noiembrie 2014, inculpatul Ciurescu Marinică Valentin, după audierea martorului denunțător într-un dosar penal, în care acesta din urmă avea calitatea de inculpat, s-a oferit să vicieze activitățile procedurale pe care urma să le desfășoare, în vederea netrimiterii acestuia în judecată. Pentru acest „ajutor” oferit denunțătorului, inculpatul Ciurescu Marinică Valentin i-a pretins acestuia o sumă de bani, stabilită de comun acord la 500 euro, bani ce urmau să îi fie remiși la o dată ulterioară. Astfel, la data de 25 noiembrie 2014 inculpatul s-a deplasat în mun. Arad, unde, împreună cu denunțătorul, au mers la un restaurant, pentru a discuta în legătură cu situația dosarului și pentru a-i fi remisă suma de bani stabilită anterior. Cu această ocazie, inculpatul i-a confirmat denunțătorului sprijin în soluționarea favorabilă a dosarului respectiv, sens în care i-a spus chiar că a întocmit referatul cu propunere de clasare și că are certitudinea că va convinge procurorul de caz să dispună soluția propusă. Pentru a fi mai convingător, inculpatul Ciurescu Marinică Valentin i-a spus denunțătorului că va preda suma de bani primită procurorului de caz. În continuare, inculpatul a primit de la martorul denunțător o cutie ce conținea un sistem audio, în valoare de 1.800 de lei, și a introdus-o în portbagajul mașinii sale, unde a și fost descoperită împreună cu suma de 2.250 lei, cu ocazia acțiunii de prindere în flagrant”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Pe 26 noiembrie 2014, Valentin Marinică Ciurescu va fi dus la Tribunalul Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

993 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*