Breaking news

Va fi suspendat azi Băsescu?!

loading...

Parlamentul României decide azi dacă îl suspendă din funcția de președinte pe Băsescu.

La 935 de zile de la învestirea în cel de-al doilea mandat de președinte, Băsescu riscă să fie iar suspendat. După ce ieri, cererea de suspendare, a fost citită în plen, astăzi, Parlamentul României decide dacă îl suspendă din funcție pe Traian Băsescu.

Plenul reunit la Parlamentului se va reuni astăzi la ora 17,00 pentru dezbatere și votul final la propunerea de suspendare a preşedintelui.

Curtea Constituțională se va reuni azi la ora 9.00 pentru a decide dacă motivele invocate în cererea de suspendare sunt sau nu temeinice. Însă, indiferent de decizie, Parlamentul nu este obligat să țină cont de ce vor hotărî magistrații CCR.

În acest moment USL numără 212 deputați și senatori, iar pentru ca suspendarea lui Băsescu să fie votată, este nevoie de 216 voturi. Cele patru voturi lipsă ar urma să vină fie de la minoritățile naționale fie de la UDMR, care încă nu s-au decis cum vor vota astăzi.

Așadar, șansele ca Băsescu să fie astăzi suspendat pentru a doua oară, sunt de peste 80%. Prima dată, Băsescu a fost suspendat în data 19 aprilie 2007, cu votul a 322 de parlamentari.

Ieri, Guvernul României a modificat legea referendumului așa cum era și în 2007, astfel că președintele poate fi demis cu votul a 50%+1 dintre cei prezenți la vot.

La referendum vor putea vota inclusiv românii din străinătate, lucru care nu se putea întâmpla până astăzi. Ordonanța de Urgență care a modificat legea referendumului a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Traian Băsescu a anunțat joi că va veni astăzi în Palrament pentru a participa la dezbatere și să vadă dacă va fi suspendat.

Dacă azi Parlamentul decide suspendarea, Traian Băsescu intră în istorie ca fiind primul și singurul președinte care este suspendat din funcție.

Sondajele de opinie indică faptul că peste 80% dintre românii cu drept de vot ar vota pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcția de președinte al României.

Principalul motiv pentru care românii nu îl mai vor la cârma țării este faptul că s-au săturat să fie umiliți de Traian Băsescu.

 

 

 

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    DA !!! DE DATA ASTA SCAPAM DE DRACU !!! SE INTOARCE IN IAD SA ARDA ACOLO SI NE LASAAAAAA !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata