Breaking news

Utilizează cele mai bune puffere pentru a asigura confortul casei tale

loading...

Chiar dacă iarna pare a nu mai avea suficient de multă putere pentru a ne speria și chiar dacă temperaturile încep să se redreseze din ce în ce mai mult, atingând valori cu plus, nu există perioada temporală mai eficientă pentru a-ți asigura viitorul sezon rece decât acum.

puffere - centrale termicePentru aceasta, achiziția de puffere cu serpentina și pompe de căldură, precum cele de pe site-ul http://shop-einstal.ro este una dintre cele mai la îndemână soluții, care pot face diferența dintre o iarnă cu adevărat grea și confortul din casa ta.

Deși shop-einstal.ro este unul dintre cele mai cunoscute magazine de profil care oferă instalații și accesorii aferente acestora, încă există destul de multe persoane care încă nu știu ce anume să aleagă atunci când vine vorba despre încălzirea casei, de calorifere, de puffere sau de centrale termice. Pentru mulți dintre noi, sistemul de încălzire reprezintă fie centrală termică de apartament, fie rețeaua comună de încălzire, pentru care, fie vorba între noi, plătim destul de mult. Există totuși și elemente de încălzire menite să reducă puțin din costuri, și care să ajute la rândul lor și alte instalații să funcționeze mult mai bine, iar acestea poartă numele de puffere.

Ce sunt aceste puffere? Prin puffere se înțelege sistemul de stocare a agentului termic, dispus într-un rezervor de acumulare etanș, izolat și protejat din punct de vedere anticoroziv. Este foarte important ca aceste puffere să fie respectate, deoarece fiecare își are rolul bine stabilit în ceea ce înseamnă procesul de retenție a apei calde în interiorul rezervorului. Criteriul etanșeității este cel care practic nu ar mai avea nevoie de nicio explicație, fiind de la sine înțeles faptul că aceste puffere, având capacitatea de a stoca volume relativ mari de apă fierbinte, vor trebui să fie bine închise, pentru a preîntâmpina anumite accidente ce s-ar putea solda chiar cu persoane rănite.

Pe de altă parte, o izolație corespunzătoare a unor puffere, asigură atât etanșeitatea, cât și păstrarea la anumite temperaturi a agentului termic. Din punct de vedere anticoroziv, este necesar ca aceste puffere să fie executate din materiale și aliaje de cea mai buna calitate, fiind binecunoscut deja efectul apei asupra oricărui tip de material, îndeosebi asupra metalelor.

De ce avem nevoie de puffere? Folosirea de puffere este unul dintre cele mai simple și eficiente moduri de a asigura locuinței tale cantitatea necesară de agent termic, distribuită în mod rațional, când și cât trebuie. Racordarea la o centrală nu face altceva decât să îi sporească puterea de funcționare a acesteia, ceea ce va conduce în mod implicit către reducerea semnificativă a costurilor datorate alimentării cu combustibil.

Cum alegem cele mai potrivite puffere? Ei bine, în acest caz trebuie avute în vedere caracteristicile ce țin de centrala termică utilizată. În principiu raportul de proporționalitate este în strânsă legătură cu volumul fiecărui element în parte, având grijă ca unui cazan de capacitate mare să îi atribuim puffere pe măsură. Există și anumite cazuri când, din considerente constructive sau de dispunere, vor fi necesare puffere mai mici care cumulate să asigure volumul necesar încălzirii unei locuințe.

În magazinul virtual shop-einstal.ro poți găsi puffere de toate tipurile, puffere cu sau fără serpentine (chiar și cu două serpentine). Modelele de puffere pot avea volum începând de la 800 de litri, ajungând până la 5000 l, și pot funcționa foarte eficient atât în cazul centralelor ce folosesc pentru funcționare conbustibil solid, cât și în cazul celor pe gaze.

Acest sistem de menținere a agentului termic este deosebit de avantajos mai ales prin prisma emisiilor reduse de noxe, a reducerii combustibilului utilizat, și prin valorificarea cazanelor folosite pentru prepararea agentului termic. Un alt avantaj al acestor puffere constă în materialul folosit, în speță oțelul de cea mai bună calitate, dar și în calitatea izolației care, în cele mai multe cazuri este din poliuretan, este moale și este dispusă în grosime de 10 cm, cu acoperiș de protecție din PVC.

La rândul lor, aceste puffere se pot împărți în funcție de energia utilizată, putând delimita în mod clar pufferele pentru sisteme solare de încălzire, și pufferele normale, cu racordare la diverse tipuri de centrale (pe lemne, pe gaz sau cărbuni).

În mod clar rezervoarele de acumulare sunt diferențiate și prin prisma prețului. Este de la sine înțeles faptul că modelele de puffere fără serpentine vor fi cu mult mai ieftine decât modelele de puffere dotate cu aceste elemente, însă în mod clar cele din urma reprezintă echipamente mult mai complete, pentru care prețul este pe deplin justificat.

Shop-einstal pune la dispoziția tuturor orice tip de puffere, la cele mai accesibile prețuri, astfel încât iarna să nu mai pună probleme, iar frigul să nu constituie altceva decât o componentă neglijabilă a sezonului rece. Caută și tu cele mai bune oferte pe www.shop-einstal.ro pentru a avea garanția celor mai bune produse destinate asigurării confortului casei tale.

loading...
2 Comentarii
  1. infocondens spune

    cand se foloseste pufferul cu 1 serpentina, si cand cel cu 2 serpentine ?

  2. Turturea ion spune

    Am o centrala cu gazeificare de 30 kv viessman si am montat un puffer de 1000 de l si pufferul nu trece de 81 de grade iar centrala are 95 de grade si scoate apa afara din ea .as vrea sa stiu daca se poate de ce se intampla acest lucru .multumesc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata