Breaking news

USL spune că nu a solicitat schimbarea judecătorilor Curții Constituționale

loading...

Uniunea Social Liberală infirmă zvonurile lansate de PDL, prin care se preciza că solicită revocarea din funcție a unor judecători ai Curții Constituționale.

USL respinge zvonurile lansate de PDL, potrivit cărora solicită schimbarea din funcție a unor magistrați de la CCR și spune că singurele revocări se referă la șefii Senatului și Camerei Deputaților.

Dorim să subliniem clar că în niciun moment nu s-a pus problema ca USL să inițieze revocarea vreunui judecător al Curții Constituționale. Prin urmare, aceste temeri sunt neîntemeiate. USL a inițiat, în cursul acestei zile, revocări la nivelul conducerii celor două Camere ale Parlamentului, în baza unor voturi exprimate în Birourile Permanente. Reamintim că toate aceste demersuri ale USL s-au realizat prin respectarea cadrului legal și îndeosebi prin decizii care implicau voința Parlamentului. Suntem determinați ca, în acord cu prevederile legale, să punem în aplicare mandatul pe care românii ni-l cer, de a restabili ordinea de drept, de a opri abuzurile comise în acești ani și de a consolida statul de drept in România. În acest sens, USL rămâne ferm susținător al principiilor statului de drept, precum și fidel angajamentelor pe care România și le-a luat în fața instituțiilor internaționale”, se precizează în comunicatul de presă al USL, remis exclusivNEWS.ro.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata