Breaking news

Universitatea Politehnica din București, aniversează 195 de ani de la înființare

loading...

Pe 1 noiembrie, Universitatea Politehnica din București, aniversează 195 de ani de la înființare. Ceremonia va avea loc în Rectoratul UPB, Amfiteatrul „Radu Voinea”.

universitatea politehnica bucurestiUniversitatea POLITEHNICA din București sărbătoreşte în perioada 31 octombrie-2 noiembrie 2013, 195 de ani de existență.

Festivitatea aniversară a celor 195 de ani de Învăţământ Tehnic Superior în România, ce va avea loc în Rectoratul UPB, Amfiteatrul „Radu Voinea” (AN-010), începând cu ora 10:00, vineri 1 octombrie 2013.

La eveniment vor fi prezenți și Remus Pricopie- Ministrul Educaţiei Naţionale, Mihnea Costoiu- Ministrul delegat pentru învățământ superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Gigel Paraschiv- Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale pentru învăţământ superior, Ecaterina Andronescu- Preşedintele Senatului UPB, George Darie- Rectorul Universităţii, precum şi alte personalităţi de seamă.

După care, până pe 2 noiembrie vor avea loc manifestări artistice, cocktailuri, dineuri, concursuri, expoziţii, concerte în aer liber, precum şi premierea filmului „Istoria UPB”.

Universitatea Politehnica din București este cea mai veche școală de ingineri din România.Înființată în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, ca prima Școală tehnică superioară cu predare în limba română la mânăstirea Sfântul Sava din București, este reorganizată în anul 1832 în Colegiul de la Sfântul Sava.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București.

În prezent Universitatea Politehnica din București are în componență 15 facultăți.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata