Breaking news

Ungurii devastează România. Fanii maghiari s-au luat la bătaie cu jandarmii

loading...

Bătaie generală în Centrul Vechi al capitalei, după ce câteva sute de fani unguri veniți pentru meciul România – Ungaria, s-au încăierat cu jandarmii români.

unguri huligani gara de nordStare de asediu în Centrul Vechi al Capitalei, după ce fanii unguri au provocat haos. Jandarmii au fost nevoiți să folosească bastoanele din dotare și să aplice lovituri ungurilor violenți.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a declarat vineri, cî incidentele au început după ce fanii unguri au refuzat să meargă însoțiți de forțele de ordine, în spațiul amenajat pentru ei, numit Fan Zone.

Maghiarii au aruncat cu petarde, sticle și fumigene către jurnaliștii prezenți în Centrul Vechi.

Sub influența băuturilor alcoolice, ungurii au refuzat să însoțească jandarmii și au început să devină agresivi și să se încaiere cu oamenii legii.

Pentru a calma spiritele, jandarmii au fost nevoiți să folosească gaze lacrimogene. În urma altercației, mai mulți suporteri maghiari au fost răniți și au primit îngrijiri medicale. În timp ce alții au fost urcați cu forța în autobuzele RATB și duși la Național Arena unde se va desfășura partida de fotbal.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a precizat că sunt 15 jandarmi vorbitori de limbă maghiară care comunică în permanență cu ungurii și le transmit să fie cooperanți.

Fanii unguri au venit croiți pe scandal, strigând tot timpul împotriva românilor pe care i-au făcut țigani și au spus că vin să recupereze Ținutul Secuiesc.

O garnitură de tren care venea din Ungaria cu peste 1000 de fani unguri, s-a oprit în triaj la câțiva km de Gara de Nord, după ce semnalul de alarmă a fost tras de unul din pasageri.

Inter City-ul care vine de la Budapesta a fost aşteptat de 200 de reprezentanţi ai Jandarmeriei. În momentul în care trenul a ajuns în Gară, ungurii au început să arunce cu petarde și fumigene, și au fluturat steagul Ținutului Secuiesc.

Tot din cauza altercațiilor, cinci suporteri unguri au fost ridicaţi din Centrul Istoric al Capitalei, în noaptea de joi spre vineri, după ce s-au luat la bătaie cu un grup de români, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţie Locale Bucureşti, Răzvan Popa.

Partida de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata