Breaking news

Un tren de marfă încărcat cu azotat de amoniu a deraiat în județul Harghita

loading...

Patru vagoane încărcate cu îngrășăminte chimice au deraiat joi, în jurul orei 13,00, la intrarea în staţia Ditrău. Din cauza acestui incident feroviar, circulaţia feroviară pe tronsonul Georghieni – Topliţa a fost întreruptă iar două trenuri de călători au fost blocate circa două ore în gările Lazărea şi Topliţa.

tren-deraiatUn tren de marfă format din 24 de vagoane, toate încărcate cu azotat de amoniu, au deraiat joi, în apropiere de stația Ditrău. Trenul aparține companiei de stat CFR Marfă şi circula pe relaţia Târgu Mureş-Constanţa.

“CFR Marfa informeaza ca miercuri, 17 noiembrie, 4 vagoane din compunerea unui tren încărcat cu îngrăşăminte chimice au deraiat pe raza Sucursalei SNTFM CFR Marfa Braşov, la intrarea în staţia Ditrău. Trenul avea în compunere 24 de vagoane şi circula pe relaţia Târgu Mureş-Constanţa. Nu sunt scurgeri de conţinut din vagoane şi nu există un impact asupra mediului. La faţa locului s-au deplasat echipe ale CFR Marfă şi AGIFER (Agenţia pentru Investigare Feroviară Română) precum şi echipe de intervenţie ale CFR SA pentru repunerea pe şine a vagoanelor deraiate şi stabilirii motivelor care au dus la deraierea acestora. CFR Marfă împreuna cu celelalte autorităţi feroviare întreprind toate măsurile operative necesare având drept scop reluarea circulaţiei traficului de călători şi de mărfuri în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul de presă al CFR Marfă, remis exclusivNEWS.ro.

Până la reconfigurarea graficului de circulaţie în zona producerii evenimentului, 2 trenuri de călători staţionează temporar în gările Lazărea şi Topliţa.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata