Breaking news

Un tir încărcat cu colorură ferică s-a răsturnat la Buzău

loading...

Un autotren încărcat cu 2 tone de clorură ferică s-a răsturnat, joi seara, într-un sens giratoriu la intrare în municipiul Buzău. Circulaţia rutieră este întreruptă la această oră pe şoseaua de centură (DN2) a municipiului Buzău.

tirrasturnatEchipa operativă a ISU Buzău, condusă de lt. col. Dănuţ Nicolae, şeful ISU Buzău, a decis întreruperea circulaţiei şi îndepărtarea cetăţenilor pe o distanţă de 150 de metri.

Cisterna era încărcată cu clorură ferică şi s-a răsturnat pe şoseaua de centură a municipiului Buzău în jurul orei 18.50. În urma accidentului nu au fost înregistrate victime, iar zona a fost izolată de către autorităţi.Substanţa este foarte periculoasă, în contact cu apa, ea formând vapori exprem de toxici. “Întrucât nu putem acţiona cu materiale din dotare, apă sau spumă, am solicitat de la primărie un autocamion cu nisip şi încercăm ca această substanţă toxică, mortală prin descompunere la căldură, să nu contamineze pânza freatică şi mediul înconjurător”, a declarat, pentru Agerpres, şeful ISU Buzău.

Poliţiştii şi echipajele SMURD au izolat zona şi se acţionează cu spumă pentru îndepărtarea substanţei scurse pe carosabil. Incidentul s-a petrecut în apropiere de un centru comercial şi o staţie PECO.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata