Breaking news

Un procuror, 2 avocați și 2 polițiști arestați de DNA

loading...

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi seara, reţinerea prim-procurorului Nelu Carpen, de la Parchetul de pe lângă Judecatoria Buftea.

BALTHAZAR - CNSASAlături de prim-procurorul Parchetului Buftea au mai fost reținuți și doi avocați și doi polițiști, fiind acuzați de trafic de influență și luare  de mită în formă continuă. Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz pentru reţinerea şi arestarea lui Nelu Carpen, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Buftea. CSM a răspuns, astfel, solicitării adresate în acest sens de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Joi seară, procurorii anticorupţie au trimis CSM o solicitare privind reţinerea şi arestarea lui Nelu Carpen, pentru fapte de corupţie. Potrivit unor surse oficiale, DNA îl acuză pe acesta de luare de mită.

Surse judiciare, citate de sursa precizată, susţin că în acest caz ar fi implicată şi soţia unui poliţist ilfovean, avocata Ileana Gâlceavă. De asemenea, ar fi implicaţi un avocat din cadrul Baroului Bucureşti, precum şi alţi poliţişti din Ilfov.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul Victor Gâlceavă o recomanda pe soţia sa ca avocat al unor persoane aflate în vizorul Poliţiei. Femeia îşi asigura apoi clienţii că le poate obţine soluţii favorabile în dosare penale de la Parchetul Buftea, fără ca aceştia să mai fie trimişi în judecată. Totul, în schimbul unor sume de bani.

În acest sens, Claudia Gâlceavă ar fi apelat de mai multe ori la prim-procurorul Nelu Carpen, care ar fi primit mai multe sume de bani de la cei care aveau dosare penale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata