Breaking news

Un pompier a murit în timpul intervenției la incendiul produs la o fabrică din Jilava

loading...

Răzvan Dumitru Luchian, salvator de la Detașamentul Buftea, Garda Măgurele, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealu Spirii” București-Ilfov a decedat în această dimineață, în timpul unei misiuni de stingere. Pompierul participa la operațiunea de stingere a unui incendiu izbucnit la o fabrică de încălțăminte din Jilava.

incendiu fabrica jilavaPotrivit ISU, incendiul, anunțat în jurul orei 07.30, se manifesta la o fabrică de încălțăminte din localitatea Jilava, pe o suprafața de aproximativ 2000 metri pătrați.

„La fața locului fiind alocate de urgență 12 autospeciale de stingere, patru autospeciale pentru intervenție la înălțime, o ambulanță SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, patru autospeciale pentru descarcerare și o autospecială CBRN. Aflat într-unul dintre echipajele care acționau pentru lichidare, colegul nostru a fost surprins de un perete care s-a prăbușit. Întrucât flăcările se manifestă cu violență, pompierii nu pot pătrunde în zona în care acesta se află, pentru a-l recupera de sub placa de beton. Sublocotenent p.m. Răzvan Dumitru Luchian a murit luni în misiune, în timp ce acționa pentru stingerea unui incendiu izbucnit la fabrica de încălțăminte din localitatea Jilava. El a fost prins sub dărâmături, după ce un perete de beton al clădirii s-a prăbușit”, se arată în comunicatul de presă al ISU remis exclusivNEWS.ro.

Răzvan Dumitru Luchian avea 34 de ani și a fost pompier salvator la Detașamentul Buftea, Garda Măgurele.

Prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, plutonierului major Răzvan Dumitru Luchian, decedat astăzi în misiune, i s-a acordat post-mortem gradul de sublocotenent.

“Este, din păcate, încă un exemplu de cât de periculoasă este meseria de pompier, polițist sau jandarm. Este un pericol pe care colegii mei și-l asumă în fiecare zi”, a afirmat ministrul Petre Tobă, citat în comunicat.

În prezent, la locul incendiului se află o echipă de criminaliști, care sub coordonarea procurorului militar cercetează cauzele și împrejurările în care s-a petrecut tragicul incident.

Referitor la incendiul produs la la o fabrică de încălțăminte din Jilava, în dimineața zilei de 06 iunie 2016, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor face următoarele precizări: Conform procedurilor în vigoare, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a deplasat, la fața locului, un auto-laborator care, în prezent, prelevează probe pentru a determina compușii chimici care se regăsesc în norul de fum, precum și concentrația acestora. Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a realizat o modelare pentru următoarele 18 ore, pentru a determina direcția vântului. Conform modelării, direcția vântului, în zona producerii incendiului, este pe direcția nord-est – sud-vest. În plus, precipitațiile împiedică dispersia norului de fum pe un areal semnificativ. 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata