Breaking news

Un minor aflat într-un centru de plasament din Maramureș, abuzat emoțional și sexual

loading...

Scandal la Direcția de Protecție a Copilului Maramureș. Alin Iștvan, tânărul care a făcut publică fotografia cu o tânără legată de scaun într-un centru de plasament din Sighet, este acuzat că ar fi abuzat emoțional și sexual un minor în vârstă de 11 ani, din același Centru de Tip Familial din Sighetu Marmației.

copil abuzat la sighetCazul a ieșit la iveală în urma unei anchete demarate de  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

Potrivit anchetei, un minor în vârstă de 11 ani dintr-un Centru ar fi fost abuzat emoțional și sexual de către alt tânăr în vârstă de 20 de ani, cazat în același centru.

Suspectul este în conflict deschis cu conducerea Direcției Maramureș din cauza unor divergențe mai vechi. Mai exact, la sfârșitul lunii februarie un scandal a ținut capul de afiș în presa național după ce o tânără din CTF Sighet a fost fotografiată legată de scaun. Fotografia cu pricina a fost dată presei de către Alin Istvan, acuzat de abuz emoțional și sexual asupra minorului.

Site-ul de știri ActualMM.ro scrie că băiatul în vârstă de 11 ani a ajuns în CTF Sighet în luna august 2008 după decesul mamei. Aici, a conviețuit alături de alți copii de vârsta lui, dar și de principalul suspect: Alin Istvan, un tânăr care beneficiază de protecție socială până la 26 ani, chiar dacă este major pentru că urmează cursurile unei instituții de învățământ superior.

Direcția de Protecție Socială a Copilului Maramureș a demarat ancheta după ce în urma unei evaluări psihologice, minorul de 11 ani a spus că Alin Istvan ar exercita presiuni care constituie forme de abuz emoțional și fizic, existând și riscul unui posibil abuz sexual.

Conform monitorizării Direcției s-a aflat că ar exista o legătură “nepermisă” între minorul de 11 ani și tânărul de 23 ani: îmbrățișări repetate, ieșiri în oraș fără acordul personalului Casei de Tip Familial, tânărul l-ar fi ținut în brațe pe minor în repetate rânduri. Mai mult, Alin ar fi insistat ca minorul să doarmă cu el în camera, personalul găsindu-i pe amândoi în același pat. Minorul ar fi spus psihologilor că Alin l-ar săruta pe gură și chiar intra peste el în baie și că obișnuia să îi atingă zonele intime.

În urma acestei anchete, Direcția de Protecție a Copilului Mramureș a decis: Tânărul Istvan Alin, va părăsi sistemul de protecție de la Sighetu Marmației, conform deciziei Comisiei pentru Protecţia Copilului Maramureş. Motivaţia hotărârii a ţinut cont de specificitatea cazului şi vârsta tânărului, faptul că acesta este student în cadrul unei universităţi din municipiul Oradea, prezenţa permanentă în cadrul unui serviciu de protecţie nefiind întemeiată. Totodată, s-a ţinut cont de faptul că prezenţa tânărului la nivelul CTF Eminescu Sighetu Marmaţiei este de natură să aducă elemente de natură negativă în relaţionarea beneficiarilor serviciului. Tânărul Isvan Alin a contestat în instanţă hotararea CPC Maramureş. La acest moment, în dosar, cauza este în curs de rejudecare, cu termen stabilit de Tribunalul Maramureş pentru data de 13 martie 2013.

Alin Istvan spune că totul este o înscenare din partea instituției cu care se află în proces și că noile acuzații sunt doar pentru a se răzbuna pe el pentru că a făcut publică fotografia cu fata legată de scaun în centrul de plasament.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata