Breaking news

Un miliard de dolari pentru 24 avioane second hand

loading...

România va cumpăra din Statele Unite, 24 de avioane F16 second hand, pentru care va plăti  ”prietenilor ” ameicani doar 1 miliard de dolari.

F-16BMLU J-882 2În plină criză economică, când sute de mii de români sunt dați afară și trimiși în șomaj, statul român a decis azi în cadrul Consiliului Superior de aPărare al Țării să cumpere 24d e avioane  F16 de la prieteniii noștrii strategici: americanii. Propunerea a venit din partea ”competentului”  Ministru al Apărării Gabriel Oprea.

Conform comunicatului de presă publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale se arată că: ”Ministrul Oprea a prezentat o informare cu privire la Programul Avion Multirol al Forţelor Aeriene. Având în vedere că România nu dispune de resursele financiare necesare pentru achiziţionarea unor avioane multirol noi, CSAT a aprobat propunerea MApN de achiziţionare a 24 avioane F16 în uz, propunere care va fi trimisă Parlamentului pentru luare în dezbatere şi decizie. Ministrul s-a referit în expunerea sa la implicaţiile cauzate de terminarea, în anii următori, a resursei avionului MIG 21 Lancer, aflat în dotarea Forţelor Aeriene Române”.

MApN a anunţat la 11 septembrie 2009 că România a trimis o “scrisoare tip «Letter of Request»” Guvernului SUA în legătură cu avioanele F16, explicând că demersul este o procedură specifică în relaţia cu SUA, în concordanţă cu prevederile acordului referitor la programele de asistenţă economică şi tehnică.

Oficialii MApN, susţineau sursele citate, aşteaptă ultimele răspunsuri oficiale din partea ofertanţilor în luna ianuarie urmând ca apoi să aibă loc discuţii în Guvern şi apoi în CSAT scopul final fiind ca în 2013 să fie deja în uz avioanele multirol pe care România intenţionează să le achiziţioneze.

Înlocuirea actualelor avioane MIG-21 Lancer, avioanele de luptă din dotarea Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA) al căror ciclu de viaţă se va încheia în curând, este printre primele probleme ale Ministerului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata