Breaking news

Un medic de la Spitalul de Urgenţă din Mureş, reţinut pentru o şpagă de 800 de euro

loading...

Un medic ortoped din Mureş a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 800 de euro drept mită de la un pacient, pentru a-i efectua o intervenţie chirurgicală. Medicul ortoped lucra la Spitalul Clinic de Urgenţă din Mureş.

salarii mediciMedicul a fost prins în flagrant de către anchetatori, în timp ce primea şpaga de 800 de euro.

“Ofiţerii de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş, împreună cu ofiţeri din cadrul I.P.J. Mureş – SICE şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, l-au prins în flagrant pe  I.A., medic ortoped în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Mureş, care a pretins şi primit, cu titlu de mită, suma de 800 de euro pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale. În fapt, la data de 19.09.2016, un bărbat a formulat  un denunţ la sediul IPJ Mureş din care reieşea faptul că medicul ortoped I.A. i-a pretins o sumă de bani pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale, denunţul fiind înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș”, se arată în comunicatul de presă al DGA, remis exclusivNEWS.ro.

Ca urmare a denunţului formulat, la data de 23.09.2016 ofiţerii S.J.A. Mureş au fost delegaţi de procurorul de caz să efectueze o serie de acte procedurale, iar în data de 26.09.2016, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au participat la acţiunea de prindere în flagrant, prilej cu care medicul ortoped a fost surprins  în timp ce primea de la denunţător suma de 800 Euro, în scopul mai sus arătat.

După audierile efectuate de procuror, a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore față de I.A., sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită, urmând ca astăzi, 27 septembrie, acesta să fie prezentat Tribunalul Mureş cu propunere de arestare preventivă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata