Breaking news

Un înger de copil are nevoie să fie salvat. Maria s-a născut cu o malformație la inimă

loading...

Maria Patricia Guțoiu în vârstă de doar 23 de zile se luptă să supraviețuiască. S-a născut cu o malformație rară la inimă și pentru a putea fi salvată, părinții trebuie să strângă în scurt timp circa 4000 de euro pentru a o putea transporta la o clinică din Italia unde medicul Bruno Munzi s-a oferit să o opereze pentru a o salva.

Maria Patricia GutoiuMaria Patricia Guțoiu s-a născut pe 22 martie 2016 la Maternitatea din Buzău. La două zile de la naștere, medicii au observat că micuța are probleme respiratorii și au internat-o la terapie intensivă. Întrucât nu au putut stabili un diagnostic, fetița a fost transferată la Spitalul Marie Curie din București. O echipă de medici coordonată de doctorul Cîrstoveanu Cătălin au constatat că fetița are o problemă gravă de sănătate.

Părinții nici nu au apucat să se bucure de venirea pe lume a micuței căci medicii le-au dat o veste cruntă: Maria suferă de o malformație congenitală la inimă și dacă nu se intervine cât mai rapid, șansele la viață sunt minime.

Părinții nu au știut că micuța avea astfel de probleme, întrucât în timpul saricii medicul ginecolog care a îngrijit-o pe mămică le-a spus că fătul se dezvoltă normal și că la ecografiile 4K nu s-a depistat nicio anomalie.

Imediat ce au aflat diagnosticul micuței Maria, cei doi părinți au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a o salva.

Au făcut demersurile legale pentru a o putea opera în țară însă niciun spital din România nu poate efectua o astfel de intervenție chirurgicală.

Speranța a venit din Italia de la Massa regiunea Toscana, unde medicul Bruno Munzi a analizat cazul Mariei și a spus că o poate opera fără probleme.

Formularul E112 acoperă costurile intervenției chirurgicale însă nu și transportul fetiței și al părinților la clinica din Italia.

Medicii au spus părinților că transportul fetiței se poate face doar cu o aeronavă medicală complet echipată pentru astfel de cazuri grave și că toate costurile se ridică la 13600 de euro.

Medicul Cîrstoveanu Cătălin le-a dat o veste bună părinților Mariei. Costurile de transport se reduc la circa 4000 de euro întrucât a decis să transporte fetița cu un avion de linie și el să o monitorizeze pe tot parcursul drumului și astfel Maria să fie operată cât mai curând posibil.

Azi, 14 aprilie 2016, părinții Mariei au deschis un cont bancar în care îndeamnă românii care pot și vor să ajute acest înger de copil, să doneze pentru a putea aduna banii necesari costului transportului la clinica din Italia. Iulian Dănuț Guțoiu, tatăl micuței Maria, poate fi contactat la numărul de telefon: 0768583105.

Puteți face donații în următorul cont deschis la Banca Transilvania pe numele tatălui Mariei:

CONT EURO: RO68BTRLEURCRT0346029901

CONT LEI: RO21BTRLRONCRT0346029901

pasaport mariacertificat nastere mariamaria spitalact medicalact medical mariamaria act medicalact medical italia

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata