Breaking news

Un bloc locuinţe din Bistriţa-Năsăud, distrus de o explozie puternică

loading...

O explozie puternică a avut loc marți noapte într-un bloc de locuinţe din Bistriţa-Năsăud. În urma deflagrației, nouă persoane au ajuns la spital, iar cele 40 de apartamente ale imobilului, plus 25 din blocul vecin, au fost grav avariate de suflul exploziei.

bloc-locuinte-distrus-de-explozie-la-bistritaPeste 100 de persoane au fost evacuate de pompieri în toiul nopții după producerea exploziei care s-a produs în jurul orei 00,30.

”În data de 19.10.2016, în jurul orei 00.32, prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistruţa al judeţului Bistriţa-Năsăud a fost anunţat despre producerea unei explozii întrun bloc de locuit din municipiul Bistriţa, str. Arţarilor. În cel mai scurt timp, s-au deplasat la faţa locului forţe din cadrul ISU Bistrița-Năsăud: un echipaj de terapie intensivă SMURD, un echipaj de prim ajutor SMURD, două autospeciale cu apă şi spumă şi o autospecială pentru salvare de la înălţimi. Imediat, efectivele salvatorilor au fost suplimentate cu forţe de la alte instituţii, astfel: S.A.J. Bistriţa- Năsăud cu 5 ambulanţe tip B2 și 10 cadre medicale, S.V.S.U. Bistriţa cu 2 autospeciale și 8 voluntari, I.J.J. Bistriţa-Năsăud cu 2 autospeciale și 13 jandarmi, IPJ Bistriţa-Năsăud cu 8 autospeciale și 20 polițiști, o echipă a societăţii de distribuţie a gezelor naturale şi o echipă aparţinând societăţii de distribuţie energie electrică. Salvatorii au procedat la evacuarea locatarilor din imobilul afectat de explozie. Majoritatea dintre aceștia s-au autoevacuat înainte de sosirea echipajelor de intervenție la fața locului”, se arată în comunicatul de presă al ISU, remis exclusivNEWS.ro.

A fost acordată asistenţă medicală unui număr de nouă victime, acestea fiind ulterior transportate la UPU – SMURD din cadrul Spitalului Judeţean Bistriţa – Năsăud. Victima din apartamentul unde a avut loc deflagraţia, în vărstă de 24 ani, a fost transportată de către echipajul de terapie intensivă SMURD, la o clinică de specialitate din municipiul Bucureşti.

Cu sprijinul Primăriei municipiului Bistriţa, au fost asigurate 20 locuri de cazare şi adăpost provizoriu pentru persoanele evacuate. Majoritatea locatarilor s-au cazat la rude şi prieteni, doar trei persoane au fost cazate în spaţiul pus la dispoziție de autorități.

După finalizarea intervenţiei, forţe din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, asigură securitatea imobilului afectat.

În urma deflagraţie au fost afectate cele 40 de apartamente din imobil şi un număr de 25 apartamente din imobilele învecinate (geamuri sparte).

La faţa locului o comisie lucrează pentru stabilirea unei cauze de producere a deflagraţiei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata