Breaking news

Un avion s-a prăbușit în Maramureș. Pilotul a decedat iar pasagerul a ajuns la spital

loading...

Avionul ultrauşor, în care se aflau doi bărbaţi, s-a prăbuşit sâmbătă seară, pe un câmp din apropiere de localitatea Copalnic Mănăştur, judeţul Maramureş.

avion prabusit copalnic manastiurÎn urma prăbușirii avionului, pilotul a decedat, iar pasagerul a fost rănit și a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Baia Mare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Cornel Băbuţ, apelul privind prăbuşirea avionului a fost primit sâmbătă, în jurul orei 17.40.

Pilotul a fost resuscitat de medicii ajunşi la faţa locului. După aproximativ 40 de minute, manevrele de resuscitare în cazul bărbatului au fost oprite, acesta fiind declarat decedat.

Pilotul avionului era din Satu Mare şi avea 63 de ani şi efectua ore de instructaj cu bărbatul rănit, în vârstă de 43 de ani.

”La faţa locului ne-am deplasat cu un echipaj de terapie intensivă mobilă şi un echipaj de urgenţă de la SMURD Baia Mare. La locul prăbuşirii avionului am găsit pilotul în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, însă până la urmă s-a constatat decesul. Tânărul care era pasager în avion a fost transportat la spitalul din Baia Mare, este conştient, dar are multiple traumatisme. După ce va fi examinat, medicii vor decide dacă rămâne în spitalul din Baia Mare sau va fi transferat în altă parte” , a declarat corespondentului MEDIAFAX Oana Alexa-Gonczi, de asemenea, purtător de cuvânt al ISU Maramureş.

Avionul ultrauşor aparţine unui aeroclub din Târgu Mureş, se afla în procedură de aterizare, și opera pe un aerodrom particular aflat în apropierea locului unde s-a prăbuşit.

o echipă de procurori şi poliţişti judiciarişti a început cercetările la locul prăbuşirii avionului, iar duminică dimineaţă la Copalnic Mănăştur va ajunge o echipă de la Autoritatea Aeronautică Civilă.

principala ipoteză luată de calcul de anchetatori în acest caz este că motorul avionului ar fi cedat.

Foto: dejeanul.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata