Breaking news

Uite cum ”explică” Ponta dorința de a comasa Muzeul Antipa cu Muzeul Țăranului Român

loading...

Premierul Victor Ponta justifică dorința de a comasa Muzeul Antipa cu Muzeul Țăranului Român, prin faptul că directorul celui din urmă, ar vrea să cheltuie 6 milioane de euro în 2014.

ponta comasare muzeePonta e deranjat de faptul că directorul Muzeului Țăranului Român vrea să cheltuie 6 milioane de euro în 2014. Și că din acest motiv dorea comasarea cu Muzeul Antipa.

”Acel director de muzeu are o problemă că vrea să cheltuie 6 milioane de euro. E în regulă. Să-i cheltuie! Dacă îi cheltuie legal, nu-l deranjează nimeni. O să urmăresc cu foarte mare atenţie modul în care – că totul de fapt e de la cele 6 milioane de euro care trebuie cheltuite anul viitor pentru MŢR – şi o să urmăresc cu foarte mare atenţie ca această miză financiară să fie corectă şi transparentă”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă Guvernul intenţionează să comaseze Muzeul Ţăranului Român cu Muzeul Satului, Ponta a susţinut că “n-a vrut nimeni niciodată să comaseze niciun muzeu”.

El a explicat că, la momentul învestirii Ministrului Culturii, Gigel Ştirbu, a spus “comasaţi-le!” pentru a-i răspunde de fapt lui Băsescu, care nu ar fi ştiut despre ce este vorba în acest caz.

”A fost un răspuns la domnul preşedinte Băsescu care chiar habar n-avea despre ce era vorba, i-am şi spus a doua zi despre faptul că Muzeul Antipa care e cel mai de succes muzeu, fiind bine manageriat în acest moment, spre deosebire de altele, are nevoie la un moment dat de o extindere. Nu se poate extinde în piaţă şi nici în clădirile private. Dacă s-a politizat această discuţie, nu mai doresc să abordez subiectul„, a spus Ponta.

Proiectul de Hotărâre de Guvern privitor la comasarea Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului şi la trecerea Muzeului Antipa în subordinea Ministerului Mediului a fost deocamdată suspendat.

Ponta a afirmat că intenţia legată de Muzeul Antipa a fost crearea cadrului legal care să permită extinderea activităţii pe spaţii ale Muzeului Ţăranului şi atrageri de fonduri UE prin Ministerul Mediului, precizînd însă că a renunţat la idee pentru a evita noi neînţelegeri şi scandaluri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata