Breaking news

TVA s-a redus cu 4 la sută de la 1 ianuarie 2016. Carburanții și curentul electric, se ieftinesc

loading...

Începând de azi intră în vigoare TVA de 20%, ca urmare a reducerii cu 4 procente decisă de Guvernul Ponta și mai apoi validată de Parlamentul României. Reducerea taxei pe valoare adăugată duce la scăderea prețului carburanților dar și a curentului electric, a alimentelor și a tuturor produselor.

tva - guvern - euroBenzina și motorina sunt de azi mai ieftine cu sume cuprinse între 14 și 17 bani pe litru. Însă reducerea nu îi mulțumește pe români care spun că aceasta ar fi nesemnificativă. Dacă s-ar fi eliminat și supraaciza de 7 eurocenti atunci prețul ar fi scăzut și mai mult la pompă.

Și alimentele și serviciile ar trebui să scadă începând de azi în toată țara. Însă, comercianții nu se grăbesc să taie prețurile.

Pentru apă, nivelul TVA scade şi mai mult. Fiecare metru cub de apă, folosit pentru orice, de la spălatul vaselor la sistemele de irigaţii, ar trebui să coste mai puţin cu 12%.

De azi dividentele se impozitează doar cu 5% față de 16% cât era până în prezent.

Și curentul electric se ieftinește începând de azi. Tarifele de distribuție a energiei electrice vor scădea cu 8-10% de la începutul anului, iar reducerea prețului la curent electric va fi de 5-6% pentru populație.

Scăderea TVA şi a impozitului pe dividende înseamnă 9 miliarde de lei. Se adaugă alte 300 de milioane pentru schimbarea impozitării microîntreprinderilor. Până la 1 ianuarie, impozitul pe venit era de 3% pentru toate aceste firme. Impozitul scade la 1%, dacă firma are mai mult de 2 angajaţi, 2% dacă firma are un singur salariat şi rămâne la 3% doar pentru firmele fără personal.

În schimb, cei care folosesc apartamentul ca sediu social pentru firmă vor fi impozitaţi suplimentar de primării, pentru desfăşurarea activităţilor comerciale. Astfel că taxele pot fi majorate și de zece ori decât în 2015.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata