Breaking news

Turismul educațional devine din ce în ce mai popular și în România

loading...

Turismul in Romania nu se bucura de potentialul sau maxim – la randul lor, nu foarte multi romani pleaca in vacanta in strainatate, iar daca pleaca, aleg o saptamana cu all – inclusive in Grecia, practicand mai putin celelalte forme de turism.

tabere copiiExista cifre care vehiculeaza numarul total al romanilor care pleaca in strainatate ca turisti, insa numarul acesta nu reprezinta o cifra exacta, deoarece orice persoana care trece pe la vama este incadrata in categoria turist. In schimb, cifra de doua milioane de turisti straini care ne viziteaza tara este mai aproape de realitate.

Dintre toate formele de turism, probabil ca cel educational este cel mai putin practicat de catre romani. Evident, acest lucru se intampla din cauza lipsei de informare a parintilor si a lipsei unei traditii de a trimite copiii in afara tarii la studii, workshop-uri, in tabere, etc., in timp ce acest lucru se practica de foarte mult timp in tarile vestice. Un alt impediment il reprezinta costurile – tinand cont de nivelul de trai al Romaniei, intr-adevar, nu oricine isi poate permite. Totusi, daca iti doresti sa ai un copil care sa aiba diferite perspective asupra lumii, care gandeste diferit fata de restul colegilor de clasa si este expus la diferite culturi, o astfel de investitie se merita.

Tabere pentru copii 2015 prezinta o ocazie, poate unica, de a cunoaste lumea intr-un mod diferit, deschis, liber, fara constrangeri, ducand la dezvoltarea armonioasa a adultului de mai tarziu. Un copil, poate chiar mai mult ca un adult, trebuie sa viseze si sa aiba posibilitatea de a vedea lumea, de a avea motive sa fie entuziasmat. De aceea, uneori, este mai putin important costul unei astfel de iesiri, tinand cont de bucuria pe care o vezi in ochii unui copil la incheierea experientei.

Aceste tabere internationale ofera si parintilor, bunicilor sau tutorilor sansa sa-i insoteasca pe cei mici, in cazul in care nu doresc sa-i lase singuri – desi, nu sunt niciodata singuri, avand parte mereu de supraveghere din partea angajatilor. Nu este nici o frica exagerata, tinand cont ca taberele acestea educationale pot fi organizate pana si in state indepartate, precum Japonia.

Perioada in care o tabara la mare reprezenta punctul culminant a trecut, in locul acesteia venind tabara internationala de studii, care este un mod mult mai bun pentru copil de a se dezvolta si de a vedea si experimenta lucruri noi, diferite fata de cultura sa.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata