Breaking news

TUPEU MAXIM | Băsescu refuză 5 vile și spune că le vrea doar pe cele două din Snagov

loading...
1 19

Traian Băsescu dă dovadă în continuare de un tupeu fără margini. După ce Guvernul României i-a pus la dispoziție o listă cu 7 vile RA-APPS, din care să-și aleagă una ca și reședință oficială ca fost președinte al țării, Băsescu le-a refuzat pe toate și a făcut plângere la adresa lui Ponta pe motiv că acesta nu-i acordă vilele din Snagov.

basescu - vila snagovTraian Băsescu își bate joc în continuare de poporul român și face nazuri în privința vilelor de protocol pe care i le-a oferit Guvernul ca să își aleagă una.

După ce a nenorocit zece ani România, și a furat de a rupt împreună cu Udrea, Cocoș și Boc, Băsescu are tupeul de a cere să i se ofere ca și locuință oficială de fost șef de stat, vilele din Snagov pe care le-a RA-APPS le-a renovat la solicitarea lui.

Pe motiv că nu corespund cerințelor sale, Băsescu a refuzat toate cele șapte vile și cere ca Guvernul să îi ofere cele două vile de la Snagov pe care premierul Ponta a refuzat să i le dea ca reședință.

În cadrul unui document intitulat ”Plângere administrativă prealabilă”, Băsescu scrie că face acest demers ”împotriva refuzului autorităților de atribuire a folosinței gratuite a unei locuințe de protocol , cu destinația de reședință și a unui cabinet de lucru, drepturi care mi se cuvin în calitate de fost Președinte al României”.

După care, Băsescu spune că a vizitat cele 7 vile oferite de Guvern spre alegere, împreună cu un reprezentatn RA-APPS și SPP, și stupoare, niciuna nu e pe placul său, și doar vila 11 din Snagov este pe inimioara lui.

Doar Vila 11 și Vila 1A din Snagov sunt pe placul lui Băsescu și cere RA-APPS să i le ofere spre reședință și birou de lucru.

Numai că Vila 11 din Snagov a RA-APPS, de aproape 2.200 metri pătraţi, va fi scoasă la vânzare. Ponta a spus că Băsescu nu o va mai putea avea ca reşedinţă decât dacă va plăti 2,5 milioane euro. iar Vila 1A a fost acordată Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

“Băsescu este un client foarte cusurgiu, în sensul în care ultima dată i-a fost transmisă o listă cu şapte posibile locuinţe. Până la urmă o să-şi aleagă una din ce mai are RA-APPS”, a spus Ponta la postul B1 TV.

În luna decembrie, Guvernul i-a trimis lui Băsescu o listă incluzând şapte case pe care acesta să le utilizeze ca reşedinţă după încheierea mandatului de preşedinte al României.

Pe listă au fost propuse apartamentul cu şase camere din Bulevardul Constantin Prezan, din clădirea în care Traian Băsescu a locuit, la etaje diferite, cu Adrian Năstase şi Nicolae Văcăroiu (cu o suprafaţă de 279 metri pătraţi), Vila 11 din Snagov (2.189 metri pătraţi), Vila 1 A din Snagov (472 metri pătraţi), un spaţiu cu cinci camere şi încă trei camere de serviciu din strada Orbescu (440 metri pătraţi), un imobil cu 9 camere din strada David Praporgescu (295 metri pătraţi), un apartament cu 5 camere din strada Barbu Delavrancea (280 metri pătraţi) şi un apartament cu 8 camere din strada Lev Tolstoi (273 metri pătraţi).

Legea stabileşte că persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, de o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui în exerciţi, de pază şi protecţie, precum şi de folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

refuz basescu vile protocol

loading...
1 Comentariu
  1. V spune

    …ROMÂNII poartã toatã vina pentru cã i-au permis acestui specimen abject sã aibe tupeu maxim iar specimenul cum este lipsit de obraz este lipsit si de bunul simtz……îshi permite sã-shi batã joc de POPORUL ROMÂN shi în calitatea de ex-presedinte…….dar nu pentru multã vreme………

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata