Breaking news

TUPEU DE GENERAL. Habar nu am avut de accident. Nu-mi dau demisia

loading...

Vicepremierul Gabriel Oprea a susținut luni o declarație de presă la sediul Ministerului de Interne, la șase zile de la tragedia în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în timp ce-i asigura ministrului, escorta. În loc să anunțe că-și dă demisia, Generalul a dat dovadă de tupeu maxim spunând că ”nu a oprit mașina pentru că nu știa de accident” și că avea nevoie de coloană oficială ”în scop profesional”!!!!

gabriel opreaDupă șase zile de stat ascuns, Gabriel Oprea a ieșit în fața presei cu o declarație plină de tupeu și aroganță, în care se spală pe mâini de toate acuzele care i se aduc.

„Ca urmare a solicitării președintelui Klaus Iohannis, aș vrea să fac o scurtă declarație care să răspundă unor întrebări adresate în spațiul public și care nu se referă la aspectele anchetei penale aflate în desfășurare. În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Polițistul Bogdan Gigină si-a pierdut viața în misiune și nimic din ceea ce spunem sau facem nu poate alina suferința părinților lui, a soției, nu poate mângâia o familie care trece printr-o astfel de dramă. Ca tată, știu că nu există cuvinte sau gesturi care să poată cuprinde această suferință. Din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declarații publice imediat după accident sau înaintea înmormântării. Poliția Capitalei a oferit, printr-un comunicat de presă, informații legate de circumstanțele în care s-a petrecut accidentul, de misiunea respectivă, de traseul urmat și alte astfel de detalii operative aflate în responsabilitatea Poliției. Acel comunicat a precizat și faptul că s-a deschis o anchetă penală, astfel încât, ulterior acestuia, nu puteam oferi public alte răspunsuri sau informații. În ceea ce mă privește, am ales să fiu alături de familia lui Bogdan Gigină, să prezint personal condoleanțe familiei îndurerate, să nu cedez tentației de a oferi declarații care mă puteau disculpa public în raport cu acuzațiile iresponsabile ale unor lideri politici sau speculațiile vehiculate cu cinism. Am ales să mă asigur că familia lui Bogdan Gigină știe cât de mult regret și regretăm noi toți cei din Ministerul Afacerilor Interne pierderea acestuia. Am ales să acord prioritate faptului că Ministerul de Interne și structurile subordonate pun la dispoziția Parchetului, cu promptitudine, toate informațiile solicitate și că în tot acest timp respectăm regula de a nu comunica referitor la circumstanțe, descrieri și detalii ale unor fapte care sunt cercetate de Parchet”, a spus Gabriel Oprea.

După care, Generalul pune bomboana pe colivă: Accidentul s-a petrecut în seara zilei de 20 octombrie, în timpul unei deplasări desfășurate în interes profesional. Detaliile referitoare la aceasta deplasare au fost deja puse la dispoziția Parchetului. La un moment dat, coloana s-a oprit. Nu am știut de ce. Eu nu am văzut accidentul. Nu am știut că este vorba despre un accident. Am văzut doar mașina de poliție din față oprită și pe cei doi polițiști coborând și alergând. Unul dintre ei ne-a făcut semn să continuăm deplasarea și mașina în care mă aflam a pornit de pe loc. Mașina de poliție și cei doi colegi rămăseseră acolo. Abia după ce depășisem locul accidentului, am aflat ce s-a întâmplat. Am comunicat imediat cu șefii de structuri din MAI, pentru intervenția de urgență a echipajelor SMURD și le-am solicitat să fiu permanent informat cu privire la ceea ce se întâmplă. Echipajul SMURD a ajuns la locul accidentului în mai puțin de patru minute. Din păcate, colegul nostru nu a putut fi salvat. Sunt extrem de îndurerat de această pierdere, dar știu că am făcut tot ceea ce a fost omenește posibil la acel moment pentru salvarea vieții lui Bogdan. În ceea ce privește speculațiile potrivit cărora în activitatea mea aș fi încălcat legea sau aș fi utilizat dispozitiv de însoțire în trafic fără temei legal, vreau să vă asigur că acestea sunt complect nefondate. 

Deci, în concluzie, el n-a văzut, n-a auzit nimic și mortul e de vină că nu a văzut…groapa.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata