Breaking news

Tun de 700.000 de euro la sănătate. Medicii din Bihor au emis 14.000 de rețete false

loading...
0 8

Jaf de proporții în județul Bihor. Un grup format din 50 de persoane, medici, farmaciști și asistente, au creat o rețea prin care au fraudat bugetul asigurărilor de sănătate cu 700.000 de euro, prin emiterea de 14.000 de rețete false.

medicamenteLa aproape un an de zile de la perchezițiile demarate de DIICOT Oradea la 67 de adrese din județul Bihor, procurorii au chemat azi la audieri 20 de persoane.

”În perioada 2012-2014 membrii grupării au  generat activităţi de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente„ medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” ( TA) şi a medicamentelor şi materialelor  sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul  în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu  scop curativ  (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi  ulterior decontate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 700.000 euro, fiind eliberate peste 14.000 de reţete fictive”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul  Teritorial Oradea  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara şi cu sprijinul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală nr. 6 Oradea au efectuat în data de 27 noiembrie 2014, 67 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Oradea şi judeţul Bihor ( Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea – Secţia Oncologie, mai multe farmacii şi  cabinete medicale individuale ale unor medici de familie), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional format din 50 persoane, specializat în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals.

La sediul D.I.I.C.O.T – ST Oradea au fost aduse, astăzi, 20 de persoane în vederea audierii. După audieri, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de 12 persoane, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata