Breaking news

Trenuri anulate ca urmare a unei alunecări de teren

loading...

Transportul CFR pe calea ferată pe ruta Craiova – Drobeta Turnu Severin este închis ca urmare a unei alunecări de teren de la Balota. Pământul s-a surpat încă doi metri sub calea ferată în ultimele ore, în Mehedinţi, existând riscul producerii de noi alunecări de teren în zona unde un stâlp de electricitate a căzut peste calea ferată blocând traficul între Craiova şi Turnu Severin, a constatat comisia de anchetă a Prefecturii.

2928193095_fe2deb3b5dÎn această dimineaţă, la Balota, în locul în care sâmbătă seară s-a produs o alunecare de teren, au ajuns prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, reprezentanţi ai Staţiei CFR Drobeta Turnu Severin, şeful Poliţiei Transporturi Mehedinţi, dar şi lucrători CFR şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Poliţiei Mehedinţi. Conform declarațiilor șefului ISU Mehedinţi, Ion Iovan, pământul s-a surupat în ultimele ore cu încă doi metri, existând în continuare pericolul unei alunecări de teren.

Angajaţii CRF lucrează, deocamdată, la dezafectarea reţelei electrice şi îndepărarea stâlpului electric înclinat peste calea ferată sâmbătă seară.

Potrivit reprezentanţilor CFR, lucrările de consolidare se desfăşoară cu dificultate din cauza terenului accidentat din zonă, care nu permite intervenţia cu utilaje.

Aproximativ o lună vor dura lucrările de consolidare  a terasaemntului căii ferate, afectate, conform estimărilor specialiștilor CFR.

Şeful Poliţiei Transporturi Mehedinţi, comisarul Ion Cotîrţă, a declarat că în această perioadă toate trenurile care circulau pe ruta Drobeta Turnu Severin – Craiova vor fi deviate.

Cei aproximativ o sută de pasageri blocaţi în cele două trenuri Intercity sâmbătă seara, în urma alunecării de teren, au fost transbordaţi cu autocare până în gările Drobeta Turnu Severin, respectiv Balota, de unde şi-au continuat drumul cu alte garnituri de tren, cu o întârziere de aproximativ două ore.

loading...
2 Comentarii
  1. Test spune

    Hi all!

    G’night

  2. ZoseIcessyjen spune

    thanks a lot for such a nice info.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata