Breaking news

Trei români în topul miliardarilor lumii

loading...

România are trei miliardari în topul celor mai bogaţi oameni din lume, întocmit de revista americană Forbes. Dinu Patriciu se menţine în clasament şi este acompaniat de Ion Ţiriac şi patronul InterAgro, Ion Niculae.

Dinu PatriciuCel mai bogat român rămâne Dinu Patriciu, care ocupă locul 437 în topul miliardarilor planetei ce reuneşte peste 1000 de nume din 55 de ţări. Averea lui de 2,2 miliarde de dolari a crescut faţă de anul trecut, când era estimată la 1,8 miliarde de dolari, dar a scăzut faţă de 2008, când Patriciu a intrat în clasament cu 2,5 miliarde de dolari.

Patriciu, în vârstă de 59 de ani, deţine trustul Adevărul Holding, s-a lansat în afaceri imobiliare şi deţine mai multe licenţe pentru exploatarea de petrol şi metal în Marea Neagră. El a devenit cel mai bogat român, după ce, în 2007, a vândut 75% din Rompetrol companiei Kazmunaigaz din Kazahstan. Forbes precizează că Patriciu şi-a vândut şi cota de 25%, pe care o mai deţinea în Rompetrol.

O figură nouă în Topul Forbes este Ioan Niculae, în vârstă de 55 de ani, clasat pe locul 880, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari.  El este patronul companiei InterAgro, cel mai mare producător intern din agricultură, şi este acţionar majoritar în cinci mari uzine chimice din România.

Niculae mai are şi alte afaceri în domenii diverse, el deţinând acţiuni în  rafinării, hoteluri de patru stele, firme de consultanţă, restaurante, abatoare, echipe de fotbal şi imobiliare.

Fostul tenismen, Ion Ţiriac, în vârstă de 70 de ani, revine în clasament pe locul 937, cu o avere estimată la 1 miliard de dolari. În 2008 Ţiriac figura în topul Forbes cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, după ce în 2007, cu 1,1 miliarde de dolari, fusese primul român intrat în clasamentul miliardarilor lumii întocmit de revista americană.

Fostul tenismen are afaceri în mai multe domenii, printre care asigurări bancare, vânzări auto, leasing şi imobiliare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata