Breaking news

Trei olteni au strâns un milion de dolari din traficul ilegal de migranți în SUA și Canada

loading...

Procurorii DIICOT Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în traficul de migranţi, ce acţiona pe relaţia România – Mexic – Statele Unite ale Americii – Canada.

trafic de migrantiMarți dimineață, procurorii DIICOT au descins la mai multe adrese din Craiova unde efectuează un 13 percheziţii domiciliare, precum şi  verificări la 8 agenţii de turism, cu sediul în municipiul Craiova.

Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Chiciu Dumitru, zis “Paris”, 39 de ani,  Serdaru Filip, 40 de ani şi  Popescu Luigi Cristinel, 44 de ani,  exponenţi ai lumii interlope din municipiul Craiova.

”În  schimbul sumei de aproximativ  8.000 USD/ migrant,  au racolat, îndrumat şi călăuzit persoane de etnie rromă,  provenind din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi, facilitându-le acestora trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Mexic şi SUA, respectiv SUA – Canada. Procurorii D.I.I.C.O.T. au identificat aproximativ 600 de persoane care au părăsit teritoriul României cu destinaţia Mexic, dintre acestea un număr de aproximativ 300 de persoane fiind depistate ulterior pe teritoriul   SUA. Migranţii erau călăuziţi pentru a ajunge în mod fraudulos în localităţile Cancún şi Mexico City, din Mexic şi ulterior, după efectuarea plăţii, erau preluaţi de către alţi membri ai grupării şi transferaţi pe teritoriul statului american, cu destinaţia Los Angeles şi New York”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Procuroriii DIICOT Craiova spun că este analizată inclusiv posibilitatea ca unii migranţi, care nu au putut plăti integral sumele de bani pretinse de  către învinuiţi, să fi fost obligaţi să comită infracţiuni sau să cerşească pe teritoriul SUA, în beneficiul învinuiţilor.

Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională suma de peste 1 milion de dolari.

Procurorii  DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei  cu U.S Immigration and Customs Enforcement – ICE, din cadrul U.S. Department of Homeland Security, fiind realizat un schimb permanent de informaţii cu autorităţile judiciare din SUA şi Canada.

La sediul DIICOT Craiova urmează a fi audiate  60 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata