Breaking news

Trei morți la Baldovineşti după ce un autocar cu 38 de pasageri s-a răsturnat într-o curbă

loading...
0 7

Tragedie în județul Brăila. Un autocar în care se aflau 38 de turişti din Republica Moldova s-a răsturnat, miercuri  la Baldovineşti. Trei persoane au decedat în urma producerii accidentului iar altele au ajuns cu răni grave la spital.

accident autocar baldovinestiAutocarul care făcea cursa Istanbul – București – Chișinău, s-a răsturnat miercuri dimineață pe drumul european 87, în zona localităţii Baldovineşti din judeţul Brăila. În urma accidentului, autorităţile din judeţul Brăila au activat planul roşu de intervenţie.

“Am activat planul roşu de intervenţie la propunerea inspectorului şef al ISU Brăila, cu aprobarea prefectului judeţului. Planul roşu se activează când sunt mai mult de 10 victime, iar capacitatea de intervenţie a judeţului este depăşită, nu este suficientă. Atunci, vin în sprijin judeţele limitrofe. La această oră, la locul accidentului de la Baldovineşti intervin forţe de la Brăila, dar şi de la Galaţi”, a declarat Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

Autocarul în care se aflau 38 de persoane, între care doi şoferi, un ghid, iar 35 erau turişti din Republica Moldova, s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, pe DN 2B, în zona localităţii Baldovineşti din judeţul Brăila.

În urma producerii accidentului, trei copii au decedat iar 28 de persoane au ajuns la spitalele din Brăila și Galați.

Cel mai probabil, accidentul s-a produs pentru că şoferul nu a schimbat direcţia de mers spre stânga, ci a mers înainte, a acroşat două indicatoare, care arătau tocmai faptul că în zonă urmează o curbă, după care autocarul s-a răsturnat în şanţ, totul întâmplându-se pe o ploaie torenţială.

foto: obiectivbr.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata