Breaking news

Trei milioane de beculețe vor lumina Bucureștiul de sărbători

loading...
0 15

Capitala României va fi împodobită de sărbători cu aproape trei milioane de beculețe de tip LED. Acestea vor lumina Capitala începând de vinerea viitoare, pe un traseu de 23 de kilometri.

luminite bucurestiÎn ajun de Sfântul Andrei, Primarul General, Sorin Oprescu, va da startul sărbătorilor de iarnă, prin inaugurarea târgului Bucharest Christmas Market, din Piața Universității, când vor fi aprinse luminile de sărbători.

Cele trei milioane de beculețe au fost amplasate pe bulevardele Magheru, Bălcescu, I.C Brătianu, Bulevardul Unirii și fântână mare Unirii, Piața Universității, Piața Română, Parcul Cișmigiu, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Regina Elisabeta, Calea Dorobanți, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Bd. Aviatorilor, Bd. Aviatorilor, Bd. Dacia, Bd. Constantin Prezan, Bd. Kiseleff, Arcul de Triumf, Piața Charles de Gaulle, Piață Presei Libere, Șoseaua București Ploiești (Intrare București DN1); Intrare București A2, Intrare București A1, Intrare București — Giurgiului, Piață George Enescu Centru Istoric, Piața Roma — Monument Lupoaica, Piața Națiunilor Unite, Piața Constituției, Piața Rosetti + Bdul Carol (Piața Universității — Pța Rosetti), Piața Regelui, Piața Operei + Intrare Alee Opera Română, Parcare Universitate, intersecție sectoare: Str Mihail Sebastian x Calea 13 Septembrie, intersecție sectoare: Bd Vasile Milea x Bd Timișoara, intersecție sectoare: Șos Progresului x Calea Rahovei.

Concert de deschidere la “Bucharest Christmas Market”

Mâine, începând cu ora 12:00, se va deschide și “Bucharest Christmas Market”, târgul oficial de Crăciun al Bucureștiului, organizat de Primăria Capitalei, prin CREART, în Piața Universității și Cișmigiu.

Târgul oficial de Crăciun al Capitalei își deschide porțile tuturor celor care vor să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă și să se bucure, alături de cei dragi, de spectacole de muzica populara, colinde,  trupe cunoscute, de tradițiile și obiceiurile din toate zonele țării ce marchează sărbătorile de iarnă.

O sută de căsuțe de poveste

Cele 100 de căsuțe din Bucharest Christmas Market vor transforma centrul Bucureștiului într-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetină, precum și tradiționalul brad de Crăciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopoței și luminițe.

Astfel, timp de o lună, la Bucharest Christmas Market iubitorii de frumos pot achiziționa obiecte tradiționale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, jucării din lemn și instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronițe din crenguțe de brad sau ghirlande și lumânări parfumate.

Vizitatorii se pot delecta cu produse tradiționale românești, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte aburinde, magiun, dulceţuri, miere, siropuri etc. și pot cumpăra cadouri inedite celor dragi.

Meșterii prezenți la eveniment vor confectiona la fata locului obiecte si podoabe, aceste ateliere permitand publicului sa redescopere frumusețea artei, tradițiilor și obiceiurilor populare românești.

 Surprize pentru cei mici

Copiii din București și nu numai, sunt așteptați în târgul de la Universitate unde îl vor întâlni pe Moş Crăciun. Până la sosirea Moșului, în căsuța special amenajată, cei mici vor avea bucuria întâlnirii cu spiriduşi şi alte personaje de poveste. De asemenea, copiii pot lăsa scrisorile pentru Moșul la cutia poștală a acestuia, într-un loc special amenajat.

Program artistic

Pe scena Bucharest Christmas Market vor avea loc o serie de spectacole ce reunesc pe aceeaşi scenă artişti de renume din toate genurile muzicale: ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini și obiceiuri din toate zonele tarii, precum și trupe cunoscute. Pe scena din Piata Universitatii vor urca aristi ca : Mandinga, Connect-R, Lora, Monica Anghel si Nico, Cornelia si Lupu Rednic, Floarea Calota, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, LaLa Band, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, corul Simbol,Vasile Seicaru si Loredana si Horia Brenciu. Noutatea din acest an o reprezintă concertul din data de 1 Decembrie, dedicat Zilei Naţionale a României.

Campanie umanitară

Bucharest Christmas Market are, ca în fiecare an, și o componentă socială, în cadrul Târgului desfăsurandu-se Campania “Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun….” organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin Creart, în parteneriat cu Asociatia SOS Satele Copiilor România

Prin această campanie, tuturor vizitatorilor li se oferă prilejul de a fi Moș Crăciun pentru copiii din SOS Satele Copiilor România și de a simți bucuria unică de a dărui.

Vizitatorii sunt invitați la căsuța SOS pentru a sprijini SOS Satele Copiilor România să ofere celor 240 de copii o familie unde aceștia cresc, se dezvoltă și se bucură de clipele frumoase ale copilariei.

La Căsuța SOS va fi amplasat “un brăduț al dorințelor” împodobit cu steluțe în care copiii i-au scris lui Moș Crăciun ce își doresc. Vizitatorii care vor să se implice pot alege o steluță din brad și pot face o donație în beneficiul copiilor defavorizați din România.

Vizitatorii pot face donații de cărți și jucării, zilnic, până pe 26 decembrie 2014, la Casa lui Moș Crăciun, unde organizatorii au amenajat o urnă specială pentru campania umanitară.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata