Breaking news

Trei medalii pentru elevii români la Olimpiada de Informatică

loading...

După lotul olimpic la biolologie, a venit rândul celor de la informatică să se întoarcă acasă cu medalii olimpice, trei la număr.

A golden olympic medalLotul olimpic de informatică al României, participant la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, desfăşurată în perioada 12 – 19 iulie, la Košice (Slovacia), a obţinut trei medalii (două de argint şi una de bronz).

Medaliile de argint au fost cucerite de Bogdan-Cristian Tătăroiu (clasa a XII-a) şi Vlad Alexandru Gavrilă (clasa a IX-a), amândoi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Victor-Cristian Ionescu, elev în clasa a XI-a la acelaşi liceu, a intrat în posesia unei medalii de bronz. Din echipa României a făcut parte şi Alexandru Tache, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

La Olimpiada de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală şi de Est, aflată la cea de-a 17-a ediţie, au participat peste 40 de elevi din Croaţia, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia. Au avut statut de invitat delegaţii din Bulgaria şi Elveţia. Conform regulamentului, Fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata