Breaking news

Trei eleve de la o Postliceală din Bacău, arestate pentru că adunaseră bani de protocol

loading...

Trei eleve din Bacău au fost arestate pentru 29 de zile, pentru că ar fi strâns câte 200 de lei de protocol de la colegi pentru profesorii din comisia de examen.

eleve arestate mita bacauProcurorii români continuă vânătoarea de vrăjitoare. După descinderile de la BAC, procurorii s-au apucat de școlile postliceale.

Procurorii rezolvă corupția din România, băgând după gratii trei eleve care ar fi adunat 4000 de lei pentru protocolul comisiei de examinare.

În timp ce marii evazioniști și corupți care dau tunuri de sute de milioane de euro stau liniștiți și nu-i deranjează nimeni, procurorii aleargă după găinării.

Au decis să-i facă norma de dosare ”rezolvate” prin trimiterea în arest preventiv a trei tinere cu vârste cuprinse între 20 şi 26 de ani, de la Şcoala Postliceală Sanitară “Christiana”. Acestea au strâns câte 200 de lei de la fiecare coleg pentru ca luni, la examenul final, dascălii să fie mai înţelegători.

Judecătorul Tribunalului Bacău a considerat că cele trei tinere sunt un adevărat pericol public și le-a azvârlit în temniță ca să nu care cumva să  fugă din țară cu banii strânși pentru protocol.

La auzul că trei eleve au fost băgate la zdup pentru mită, Ministerul Educației a luat foc și se dezice de cele acestea ca dracu de tămâie.

Ministerul Educaţiei Naţionale condamnă cu fermitate situaţia apărută la Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana” Bacău şi respinge astfel de practici care exced regulamentele şcolare şi care nu au ce căuta în sistemul românesc de educaţie. Reiterăm faptul că Ministerul Educaţiei Naţionale manifestă toleranţă zero faţă de orice act de corupţie şi va utiliza toate instrumentele legale pe care le are la dispoziţie pentru a asigura legalitatea şi corectitudinea organizării şi desfăşurării examenelor naţionale. În paralel cu instituţiile care fac cercetări în acest caz, Ministeul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, va derula propria anchetă şi va dispune măsurile care se impun”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Educației remis exclusivNEWS.ro.

Cristian Cojocaru, avocatul tinerelor susţine că mereu s-au strâns bani la şcoala sanitară pentru comisia de examen și a declarat recurs la măsura reținerii preventive.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata