Breaking news

Trei directori ai RADET, reținuți de procurorii DNA pentru luare de mită

loading...

Ion Vociu, Dan Mavrodin și Daniel Ovidiu Gărduș, directori ai RADET, au fost reținuți marți seară de procurorii DNA, sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

spaga la radetConducerea RADET a fost decapitată marți seară de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, întrucât directorii ar fi luat mită în mod repetat de la mai multe firme și persoane.

În cursul lunii februarie 2013, inculpaţii Voicu Ion și Mavrodin Dan, în calitate de directori ai RADET Bucureşti, au pretins, cu titlu de mită, de la reprezentantul unei societăţi comerciale, suma de 600.000 lei (reprezentând 10% din suma pe care RADET București o datora societății respective în baza unui contract), pentru a începe efectuarea plăților aferente materialelor livrate. Ulterior, procentul pretins a fost micșorat la 4%, stabilindu-se ca tranșele de bani să le fie achitate directorilor, de regulă, după efectuarea plăților. În baza acestei înțelegeri, în perioada 13 februarie – 21 martie 2013, cei doi directori au primit, în trei tranșe, suma totală de 148.800 lei. Banii i-au fost remiși lui Mavrodin Dan, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Voicu Ion”, s earată în comunicatul de presă al DNA.

Procurorii mai precizează că la data de 25 februarie 2013, Gărduș Ovidiu Daniel a primit de la reprezentantul aceleiași societăți comerciale suma de 5.000 lei, ca urmare a unei pretinderi anterioare, în scopul de a nu exercita unele atribuții de serviciu ce ar fi avut consecințe negative asupra derulării contractelor încheiate de RADET București cu respectiva societate. La data de 22 ianuarie 2013, Gărduș Ovidiu Daniel a mai primit o altă sumă, de 50.000 lei, prin intermediul aceleiași persoane, de la reprezentantul altei societăți comerciale care avea contracte cu RADET București, după ce, anterior condiționase continuarea implementării contractelor de primirea acelei sume de bani.

În același scop, al derulării în bune condiții a contractului, Gărduș Ovidiu i-a pretins reprezentantului acestei ultime societăți comerciale să efectueze plata cazării în cuantum de circa 1000 euro, pentru două camere duble la un hotel din Paris, cu ocazia unei excursii pe care inculpatul împreună cu alte persoane intenționau să o facă în luna aprilie 2013. Deși cererea fusese acceptată, excursia nu a mai avut loc din cauza inițierii prezentei anchete penale.

Azi, procurorii au dispus reţinerea celor trei inculpați, Voicu Ion, Mavrodin Dan şi Gărduș Ovidiu Daniel pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

loading...
3 Comentarii
  1. paciu niculina spune

    Ion Voicu era cunoscut drept mare gagicar, violator de fochiste si spagangiu alunecos. Gardus Ovidiu era cunoscut drept ciorditor de motorina (recunoscut pentru mulgerea utilajelor), si un preceptor de taxe f f extrem de lacom. Chelu’ de Mavrodin, era sluga lui Ion Voicu, om de incredere, argat. RADET e plin numai de clanuri, de lichele si de nenorociti cu foamea in gat! Destructurati aceasta sleahta de ordinari care fura banii populatiei! La munca baaaa, talharilor!

  2. paciu niculina spune

    E unu Emil Pirosca acolo in RADET, care era in cardasie directa cu astia, era din clan cu ei, participa activ si intensiv la toate manevrele! Astia nu sunt toti! Acolo e o mafie, sunt numai clanuri! Organizati pe clanuri! Vin numai cu ciordeala in cap la munca, spagi de la asociatii restante sa nu ii debranseze, spagi din licitatii, raportari false, facturari pe date bagate din stomac etc. RADET este o golanie ordinara, e un adevarat viespar de golani ordinari! –

  3. paciu niculina spune

    E unu Emil Pirosca acolo in RADET, care era in cardasie directa cu astia, era din clan cu ei, participa activ si intensiv la toate manevrele! Astia nu sunt toti! Acolo e o mafie, sunt numai clanuri! Organizati pe clanuri! Vin numai cu ciordeala in cap la munca, spagi de la asociatii restante sa nu ii debranseze, spagi din licitatii, raportari false, facturari pe date bagate din stomac etc. RADET este o golanie ordinara, e un adevarat viespar de golani ordinari!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata