Breaking news

TransRarău, drumul montan care rivalizează cu Transfăgărășanul și Transalpina – VIDEO

loading...

La 40 de ani de la inaugurarea celebrului drum montan Transfăgărășan, România a inaugurat un alt drum spectaculos numit TransRarău, care străbate masivul Rarău.

transrarauDupă Transfăgărășan și TransAlpina, România uimește lumea cu un nou drum montan numit TransRarău.

Numit și drumul comorilor, Transrarău, care traversează Masivul Rarău a fost reamenajat, asfaltat și redat circulației rutiere.

Ultima etapă a reamenajării a fost făcută pe o porţiune de 10 kilometri, care leagă satul Chiril de cabana Rarău.

Pe această porţiune se va putea circula cu maximum 30 km/h şi nu vor avea voie maşinile mari.

Munţii Rarău, unii dintre cei mai pitoreşti din zona Moldovei, adăpostesc, printre altele, Pietrele Doamnei, o formaţiune de stânci calcaroase.

Pe 20 septembrie 1974, se inaugura în România, Transfăgărășanul, cel mai spectaculos și dificil drum din Europa, situat la 2042 metri altitudine.

Transfăgărășanul, construit la inițiativa lui Ceaușescu, peste Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România, a fost realizat în doar patru ani de zile, în perioada 1970 – 1974.

Transfăgărășanul face parte din Drumul Național 7C (DN7C) și este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România, numit și „drumul din nori”,care leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania.

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România dar și din lume, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele.

Transalpina a fost construită de armatele romane în drumul lor spre Sarmisegetusa. Pavată cu piatră în timpul domniei Regelui Carol al II-lea, Transalpina a fost reablitată de nemți în al II-lea Război Mondial, ca mai apoi să fie abandonată de autoritățile române.

Abia în 2013, drumul dintre nori a fost asfaltat și poate fi circulată de mașini.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata