Breaking news

Tramvaiul de lux de 500.000 de euro, din Iași, tras pe linie moartă

loading...

La doar o săptămână de la inaugurarea pe șinele ieșene, tramvaiul de lux, cu aer condiţionat, izolare fonică şi sistem computerizat, ce a costat jumătate de milion de euro, zace în depou pentru că nu are cine să-l conducă.

tramvai lux iasiIeșenii mai au de așteptat până să se plimbe cu celebru tramvai de lux de jumătate de milion de euro. Și asta pentru că în prezent nu există un vatman atât de priceput încât să mânuiască tramvaiul computerizat.

Tramvaiul de lux are aer condiționat, este izolat fonic, are camere de supraveghere și toate comenzile sunt computerizate.

În urmă cu o săptămână, la inaugurare, tramvaiul a fost condus de un inginer din Paşcani, angajat al firmei care a modernizat vagonul.

După ce edilii s-au felicitat pentru realizare, vagonul a fost garat în depoul Regiei de transport public. Instituţia a încheiat abia acum selecţia celor doi vatmani care să-l conducă – ei însă trebuie mai întâi să înveţe cum să opereze tramvaiul, ale cărui comenzi sunt diferite.

Asta denotă cât de bine și-au făcut treaba directorii regiei de transport public din Iași, care nu au pregătit personal pentru noul tramvai.

Doi candidaţi la această funcţie au fost găsiţi, e drept, dar şcolirea lor va mai dura.

Până când vatmanii vor învăța să conducă noul tramvai, ieșenii se vor plimba prin oraș tot cu cele  120 de tramvaie, vechi de trei decenii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata