Breaking news

Traian Berbeceanu a fost eliberat din arestul preventiv de Înalta Curte

loading...

Comisarul Traian Berbeceanu va fi eliberat din închisoare și va fi judecat în stare de libertate. Așa au decis marți, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

berbeceanu traianÎnalta Curte de Casație și Justiție decide astăzi dacă mandatul de arestare a comisarului Traian Berbeceanu va fi prelungit cu 30 de zile.

Completul de 3 al Înaltei Curți, format din Valentin Horia Șelaru, Silvia Cerbu și Daniela Encean, au decis marți ca Traian Berbeceanu să fie eliberat din arestul preventiv.

Completul Înaltei Curți i-a dat astfel dreptate lui Traian Berbeceanu în recursul formulat împotriva decizie luate pe 19 noiembrie 2013, de judecătoarea Adriana Elena Bajan de la Curtea de Apel București care a admis cererea DIICOT de prelungire a mandatului de arestare preventivă cu 30 de zile.

Comisarul de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu este acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere.

Gruparea infracțională era specializată în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare, folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului societăţii în scop contrar intereselor acesteia, în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, uz de fals, refuzul de a pune la dispoziţia administratorului judiciar ori lichidatorului, a evidenţelor, documentele şi bunurilor de patrimoniu.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că învinuiţii au constituit un grup infracţional începând cu anul 2003 până în prezent şi folosindu-se de calitatea de asociaţi şi administratori la mai multe societăţi comerciale, precum şi de mai multe firme fantomă special create şi/sau folosite în scopuri infracţionale, au derulat operaţiuni comerciale şi financiare fictive [fraudă tip carusel, privind comerţul cu carburanţi şi alte produse petroliere (solvenţi, bitumuri, combustibili pentru focare)]. Prin sustragerea de la plata accizelor, a impozitului pe profit şi TVA-ului a fost prejudiciat bugetul statului cu sume importante de bani (aproximativ 3,5 milioane RON). Deopotrivă, există suspiciunea rezonabilă că învinuiţii şi-au însuşit fără drept prin utilizarea unor manopere frauduloase diferite sume de bani din patrimoniul unor societăţilor comerciale (aproximativ 3,5 milioane RON) folosind  înscrisuri false”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata