Breaking news

Berbeceanu rămâne în arest preventiv. Înalta Curte a respins recursul

loading...

Fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, va fi cercetat penal, în stare de arest preventiv, întrucât Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul polițistului.

traian berbeceanuDupă audieri maraton care au durat mai bine de 7 ore la Înalta Curte, Traian Berbeceanu a primit o veste proastă. Recursul i-a fost respins și își va petrece următoarele 20 de zile după gratii.

Semn că pledoaria lui de trei ore în fața judecătorilor nu i-a înduplecat pe magistrați.

Berbeceanu a declarat că nu deconspirat niciuna dintre percheziţiile în legătură cu care este acuzat de procurorii DIICOT, subliniind că este nevinovat.

Cei aflaţi în gruparea informatorilor se întâlnesc cu tot felul de surse. De cele mai multe ori, acestea sunt persoane din mediul infracţional. Poliţiştii desfăşoară o activitate foarte periculoasă şi aşa se ajunge la marile dosare ale DIICOT”, a spus Berbeceanu, în faţa judecătorilor.

Berbeceanu a adăugat că orice poliţist care vrea să reţină cât mai multe informaţii înregistrează discuţiile pe care le poartă cu aşa-zisele surse: Eu le înregistram cu reportofonul. (…) M-am întâlnit cu ei pentru a obţine informaţii. Ei mă căutau, ei veneau la mine. M-am întâlnit cu informatorii caracterizaţi şi nominalizaţi de unitatea de poliţie din care făceam parte, cât şi cu alte surse informative care nu erau nominalizate în scriptele Poliţiei.

La scurt timp după finalizarea audierilor de la Înalta Curte, Traian Berbeceanu a fost dus la sediul DNA, pentru a fi audiat în legătură cu afirmaţiile dintr-o scrisoare atribuită acestuia şi dată publicităţii după reţinerea sa. Scrisoare în care Berbeceanu spunea că dosarul lui ar fi unul “fabricat” de DIICOT și de foștii colegi.

Fostul şef al BCCO Alba Iulia a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia. Berbeceanu este acuzat de DIICOT de faptul că sprijinea grupări infracționale care se ocupau cu evaziunea fiscală cu produse petroliere.

Decizia Înaltei Curți, luată miercuri seară, este definitivă și irevocabilă. Tot ce poate face acum Berbeceanu este să aștepte expirarea perioadei de arest preventiv și să se roage ca procurorii să nu ceară prelungirea stării de arest preventiv.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata