Breaking news

Traian Berbeceanu, arestat preventiv pentru că a sprijinit o grupare infracțională

loading...

Traian Berbeceanu, șeful BCCO Alba, a fost arestat preventiv, joi seară, pentru 29 de zile, în baza unei decizii a Curţii de Apel Alba Iulia. Polițistul este acuzat că sprijinea o grupare infracțională ce se ocupa cu evaziunea fiscală.

traian berbeceanuPolițistul anului 2007 a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pe motiv că sprijinea grupuri infracționale ca să fraudeze statul prin evaziune fiscală.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea procurorilor DIICOT, atât pentru şeful BCCO Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, cât şi pentru celelalte două persoane cercetate în acest dosar, respectiv Titus Biriescu şi Ramona Biriescu.

Şeful BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a fost ridicat miercuri, de anchetatori din locuinţa sa. Acesta a declarat presei că mai multe persoane pe care le-a arestat şi cercetat de-a lungul timpului pentru infracţiuni deosebit de grave sunt forţate să depună plângeri împotriva sa şi că acestea ar fi spijinite de structuri ale statului.

Întrebat dacă crede că există o implicare a politicului în acest dosar, el a răspuns: Este posibil, dar refuz să discut la momentul acesta. O să aflaţi în curând foarte multe detalii….

Procurorii DIICOT  au stabilit că şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a ajutat un grup infracțional, dându-le informaţii despre activităţile investigative desfăşurate de DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii grupării infracţionale.

La câteva ore de la reținerea lui Berbeceanu de către DIICOT, un prieten al polițistului a dat către Antena 3 o scrisoare de aproximativ 30 de pagini în care se detaliază infracțiunile comise de mai mulți colegi de-ai lui dar și de către doi procurori.

În scrisoare șeful BCCO Alba Iulia vorbeşte despre un complot împotriva sa, în care sunt implicaţi procurori DIICOT şi un coleg din BCCO, el făcând referire la mai multe dosare şi acuzând legături ale celor menţionaţi cu diferiţi infractori.

Berbeceanu dă exemple concrete, vorbind şi despre interceptări telefonice realizate de SRI privind procurori sau poliţişti care ar avea legătură cu diferiţi infractori pe care îi informau despre cercetările făcute asupra lor.

Traian Berbeceanu îi acuză pe unul dintre colegii săi de la BCCO, Alin Muntean, pe şeful DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, Ioan Mureşan, şi pe un alt procuror DIICOT, Sergiu Cean, că ar avea legături cu oameni de afaceri din Alba Iulia cercetaţi în diferite dosare instrumentate de DIICOT sau BCCO şi pe care i-ar fi acoperit astfel încât să nu fie cercetaţi sau să primească pedepse mai mici.

Poliţistul susţine că procurorii interveneau şi le cereau colegilor lor să nu facă anumite acte de urmărire penală sau să nu ceară prelungirea unor măsuri de arestare preventivă în cazul unor suspecţi arestaţi în diferite cauze, iar în alte situaţii ar fi informat persoanele cercetate, existând ca dovezi înregistrări ambientale.

Comisarul şef Traian Berbeceanu este din 2005 şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, structură cu atribuţii în judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

Decizia de azi a Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă. Inculpaţii au declarat recurs în sală, care va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata